Sport

2014.08.08. 13:00

Vasárnap indul a magyar csapat a II. Nyári Ifjúsági Olimpiára Kínába

Vasárnap elindul a magyar csapat a II. Nyári Ifjúsági Olimpiára, amelyet Kínában, Nankingban rendeznek. A delegáció tagja a Hullám 91 tehetsége, Sebestyén Dalma is, aki öt úszószámban szerepel a játékokon.

Bobory Balázs

Sebestyén Dalma nagy útra indul vasárnap. Az ifjúsági olimpián szereplő magyar csapat ugyanis ekkor repül el Nankingba, a viadal pedig augusztus 16-tól 28-ig tart. A fehérvári úszóhölgy az elmúlt időszakban Debrecenben készült, az elutazás előtt csak egy fél napot tölt itthon.

- Köszönöm szépen, minden rendben, immár közel négy hete Debrecenben edzek, illetve szerepeltem az országos bajnokságon is. Csak pár napot tölthettem otthon, annyira mindenképpen elég volt, hogy ne legyen nagy honvágyam - mesélte Sebestyén Dalma a péntek délelőttii edzés után.

A tanítvány, Sebestyén Dalma most mestere, Sárdi Ákos nélkül utazik az ifjúsági olimpiára (Fotó: Gregority Antal)

A hírek szerint a Hullám 91 versenyzője remek formában van, és öt számban 50 m, 100 m, 200 m mellúszásban, 200 pillangón és 200 vegyesen áll majd rajtköre az ifjúsági olimpián.

- Szerencsére a felkészülésem zavartalan volt, elvégeztük a szükséges munkát, és biztatóak az eredmények, gyorsulok. Szerencsére Nankingban még lesz egy hetem akklimatizálódni és elvégezni az utolsó simításokat.

Sebestyén Dalma az egyik legnagyobb tehetsége a magyar úszósportnak, remélhetőleg most is sikerül szép eredményt elérnie.

- Nehéz megmondani, hogy mire lehetek képes, az biztos, hogy szeretném megdönteni az egyéni rekordjaimat. A mezőny nagyon erős lesz, így még képlékeny, mire lehet elég, ha megjavítom legjobbjaimat. A fő számom a 200 méteres vegyes lesz, talán ebben lesz a legtöbb esélyem. Bízom benne, hogy sikerül dobogóközelben végeznem, ha most felajánlanak egy bármilyen színű érmet, azonnal aláírom.

A fehérvári versenyző dolgát valamelyest nehezíti, hogy edzője, Sárdi Ákos nem tarthat vele Kínába, de Dalmának nem szokatlan ez a helyzet.

- Valóban nem, hiszen korábban az Európai, valamint az Ausztráliai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is egyedül voltam és megoldottam a feladatot. Persze jobb lenne, ha az edzőm is utazhatna, de szerencsére tudjuk tartani a kapcsolatot e-mailen, vagy a világháló segítségével. Mindig beszámolok neki az eredményeimről, edzéstapasztalataimról és konzultálunk.

Dalmát hallgatva rögtön feltűnik az embernek, hogy nem izgulós típus.

- Azért a versenyzéshez szükséges drukk és adrenalinmennyiség bennem van, de ez csak segíteni szokott a jobb eredmény elérésében. Az ifjúsági olimpián is igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból, ha ez sikerül, akkor elégedett leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!