Szentgotthárd

2014.08.09. 15:21

Versenyen mérettették meg magukat az ifjú polgárőrök

Szentgotthárd – Szombaton rendezték meg a regionális ifjúsági polgárőrnapot és versenyt. Volt elméleti feladat is, de nagyrészt gyakorlati megmérettetések vártak az ifjú polgárőrökre.

Bajdó Bettina

Szombaton reggel kilenc óra után pár perccel a Széchenyi István általános iskola tornatermében elsőként Huszár Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Felsorolta a város jelentősebb ünnepi rendezvényeit, melyekre szívesen hívták és hívják a barátokat, azokat, akikről azt feltételezik, hogy jól érzik magukat Szentgotthárdon. Hangsúlyozta, a város vezetőinek fontos, hogy minél többen vigyék jó hírét a városnak. A polgármester beszéde végén balesetmentes versenyzést és jó időtöltést kívánt. Ezt követően Krug Gusztáv, a megyei polgárőr szövetség elnöke beszélt, aki legfőképp annak örült, hogy ismét együtt lehetnek azokkal a fiatalokkal, akikben látják jótékony munkájuk jövőjét. Az elnök kitért arra a törvényi változásra is, melyben rögzítették, hogy csak 18 év felettiek lehetnek polgárőrök.



A lövészetnél Szabó Márta irányításával a gencsapáti csapatból Bokor Dániel és Böröndi Ádám próbált minél többször célba találni (Fotó: Bajdó Bettina)


Hozzáfűzte, reméli, hogy a soron következő módosításnál ezen változtatnak, s ismét fogadhatják azokat a 18 év alatti fiatalokat, akik ki szeretnék venni a részüket a segítségnyújtásból. Kiemelte, szeretne minél több fiatalt látni a polgárőr egyesületek soraiban, mert nagy szükség van rájuk. 

Kiss Viktória, az ifjúsági tagozat elnöke elmondta, ez a tizedik regionális polgárőrnap és verseny. 2005-ben tartották meg az elsőt Körmenden, azóta jó pár év eltelt. Megköszönte azt a példa nélküli támogatást, melyet a megyei polgárőröktől és társ-szervezetektől kaptak az elmúlt években, majd a verseny menetének az ismertetése következett. Az elméleti feladaton túl volt többek között lövészet, kerékpáros ügyességi verseny és akadálypálya is. A járőrök csapatversenyét a körmendiek nyerték, a legjobbak gyerekkategóriában a magyarszombatfai fiatalok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!