Foci

2014.08.09. 19:30

A DPASE-n kívül továbbmentek a Fejér megyeiek

Székesfehérvár – A labdarúgó Magyar Kupa főtábláján az első fordulót rendezték. Négy Fejér megyei csapat lépett pályára szombaton.

Bobory Balázs

A Csákvár, a Sárosd és az Iváncsa sikerrel vette az akadályt, a Dunaújváros meglepetésre máris kiesett. Az NB III-as Orosháza otthonába látogatott az élvonal újonca, a Dunaújváros PASE együttese. Nos, a keleti túra nem hozott szerencsét a Duna-partiaknak, az Orosháza 1:0-ra nyert Ferenczi Máté 82. percben szerzett góljával és kiütötte a kupából a DPASE-t.

Tornyai Tamás (jobbra) a 95. percben döntötte el a mérkőzést (Fotó: Molnár Artúr)

A másodosztályú Aqvital FC Csákvár is megizzadt, de győztesen hagyta el a pályát az NB III-as Hatvan otthonában. Bognár György csapata Dulló Martin révén már a 3. percben előnybe került, de a hazaiak gyorsan egyenlítettek. Az első félidő 30. percében Varga Zoltán ismét a Csákvárt juttatta előnyhöz, de a fordulás után közvetlenül ismét egalizált a Hatvan, ráadásul az 51. percben Imrik Lászlót kiállították. A győztes gólt a 70. percben mégis a csákváriak lőtték be, Bakos Szabolcs volt a „tettes”, 3:2-vel ment tovább a Fejér megyei csapat.

A megyei I-es bajnok Iváncsa az NB III-as Hajdúböszörményt látta vendégül. Miskovicz Bálint remekül megszervezte a hazai együttest, amely 1:0-ra megnyerte a mérkőzést, a gólt a 44. percben Balogh László szerezte. Hatalmas meccsen ment tovább a megyei II. osztályban induló Sárosd, amely a harmadosztályú Mosonmagyaróvárt látta vendégül. A mérkőzésen kétszer is vezetett a Fejér megyei gárda, előbb Somogyi Szabolcs, majd Gál Péter góljával, de a vendégek egyenlítettek. A találkozó 95. percében azonban érkezett Tornyai Tamás és beállította a 3:2-es hazai sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!