Foci

2014.08.10. 14:10

Zsidai duplája verte a felcsútiakat

Kár volt az elvesztegetett lehetőségekért, mert teljesíthette volna pontszerző tervét a Puskás Akadémia FC csapata Debrecenben az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati záró mérkőzésén. Zsidai László viszont kétszer ünnepelhetett, és ez elég volt a vendéglátók sikeréhez.

Káldor András

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5114 néző,

Vezette: Fábián (Varga Zs., Varga G.)

DVSC: Polekszics - Jovanovics, Brkovic, Morozov, Korhut - Zsidai, Se. Bouadla (Vadnai, a szünetben), Bódi, Varga J. – Tisza (Sidibe, 60.), Kulcsár T. (Seydi, 91.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Puskás Akadémia FC: Danilovics - Szélesi, Vaszicsku (Kelic, 58.), Tamás M., Spandler - Tóth B., Papp M. (Polonkai, a szünetben) - Denkovics, Szakály D., Czvitkovics (Tischler, a szünetben) - Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós

Mint ismeretes egyik csapat sem kezdte fényesen az évet, a házigazdák, pedig négy nappal a Bajnok Ligája selejtezőből való kiesés után még sebeiket nyalogatták. Erre alapozhatott volna a felcsúti alakulat, melynek kezdő tizenegyébe beverekedte magát az NB I-ben a múlt héten debütáló Spandler Csaba, valamint Papp Máté. Lubos Hajdúch helyett, pedig Braniszlav Danilovicsot állította a kapuba Benczés Miklós. - Azért ő kezdett, mert a nyáron szerződtettük, és szerettük volna megnézni tétmeccsen is. A felkészülési időszakban nagyon jól szerepelt, és most is segítette a csapatot. Spandler Csaba meggyőző játékot mutatott a múlt héten, és most is jól játszott. - fogalmazott a vezetőedző.

Tóth Balázs (balra) igyekezett összefogni a középpályát, nem rajta múlt az elmaradó pontszerzés (Fotó: Koppán Viktor)

A hazaiaknál volt néhány változás a Bate Boriszov elleni gárdához képest, összességében egy jó erőkből álló Loki vette fel a küzdelmet. Idejekorán ráijesztett ellenfelére a Puskás, hiszen a 3. percben Lencse László kapott egy „forintos” labdát Sztefan Denkovicstól, betört vele a 16-oson belülre, már csak Vukasin Polekszics állta az útját, de addig körülményeskedett, hogy Igor Morozov beérte, és leszerelte. Majd a 11. percben ismét a felcsúti támadó volt a főszereplő, ekkor Tóth Balázs ugratta ki, de ígéretes helyzetben a kapu előtt ellőtte keresztbe a labdát. Számítani lehetett arra, hogy nem sokszor fognak eljutni a Benczés-tanítványok a debreceni kapuig, így aztán a későbbiekben ez megbosszulta magát. Annál is inkább, mivel a félidő hajrája felé közeledve átvették a vendéglátók az irányítást, többet birtokolták a labdát. A 34. percben Kulcsár Tamás a 16-os bal sarkától laposan keresztbe passzolt, Bódi Ádám mindenkit meglepve átlépte a labdát, és ezzel helyet csinált a jobbösszekötő helyén érkező Zsidai Lászlónak, aki 19 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. 1-0.

Más kérdés, hogy néhány perc múlva Polekszics egy kirúgásnál elcsúszott, Szakály Dénes megszerezte tőle a labdát, Czvitkovics Péterhez játszott, akinek viszont beleléptek a lövésébe, így odalett helyzet. A szünet után cserékkel próbált frissíteni Benczés, de az 51. percben mégis majdnem a hazaiak örülhettek. Tisza Tibor jól eltalált 22 méteres lövése Vaszicsku Gergő fejét is érintve csattant a lécen. A találkozó vége felé közeledve már nem nagyon tudott érdemleges lehetőséghez jutni a PAFC, viszont a csereként beállt Ibrahima Sidibe, Zsidai, majd Kulcsár Tamás is eldönthette volna a mérkőzést. Ez a 89. percben Zsidainak sikerült, a középpályás az öt és feles vonaláról vette be fejjel a felcsúti kaput, méghozzá úgy, hogy előtte Bódi kegyetlenül rosszul találta el a labdát. 2-0. - Minden játékosomtól többet vártam, olyan hibákat követtünk el labdajáratásban is, hogy azzal magabiztosságot adtunk a Debrecennek. A második félidőben már két ékkel játszottunk, de nem voltak jó beindítások, a védők mögé belőtt labdák, ez probléma, ezen változtatnunk kell. – mondta Benczés a lefújás után.

Nem mondhatjuk azt, hogy ezzel a vereséggel javított Puskás a mérlegén, hiszen mindössze egyet nyert meg legutóbbi tizenegy bajnoki mérkőzéséből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!