Ikervár

2014.08.10. 18:10

Fejlesztések sorozata Ikerváron

Ikervár - A jól bevált fejlesztési stratégia eredményeként az évek óta folyamatos beruházások teszik még élhetőbbé megyénk egyik legrégebbi települését.

Pásti József

Hat éve az iskola felújításának gondolatával és közel 200 millió forintos megvalósításával kezdődött az a máig töretlen településfejlesztési lendület, amely újabb és újabb beruházásokat eredményezett. Megtörtént a művelődési ház 52 millió forintba kerülő renoválása és óvodai felújításokra is jutott. Hasonlóan az előbbiekhez, uniós és hazai pályázati finanszírozással valósult meg a falu legpatinásabb, 19. századi épületének, a hajdani Kovács szállónak a teljes megújítása. A Batthyány-emlékházként, helytörténeti kiállítóhelyként működő épület további profilbővítéssel a jövőbeni turisztikai elképzelések mérföldkövét jelenti.

A nagyberuházások mellett közben két játszótér is új eszközöket és arculatot kapott.

- Teljesen önerős volt az a kalandos vállalkozás , amely a Rába alatt áthúzódó vezetékrendszer kiépítésével oldja meg a folyó túlpartján lévő sportöltöző vízellátását - sorolja az invesztíciókat Fehér Ferenc, a község polgármestere, majd folytatja:

- Jelenleg négy pályázatunk kivitelezése zajlik. A temetőben urnafalat, ravatalozót, esőbeállót alakítunk ki, a futballpályán az új gyep alá automata öntözőberendezést és vakondhálót telepítettünk. Hamarosan elkészül a tornacsarnok külső szigetelése, és a nyílászárók cseréjére is sor kerül. Szintén pályázati forrásból alagcsöveztünk, térköveztünk és parkolókat építettünk az óvoda előtt és a Szent Borbála téren.

Fehér Ferenc a sportcsarnok felújítását mutatja: készül a külső szigetelés, cserélik a nyílászárókat   (Fotó: Pásti József)

Fehér Ferenc elmondta, hogy a képviselő-testület erőfeszítéseit Ikervár sok-sok közössége, civil szervezete is segíti. A Polgárőr Egyesület és az Ikervár Fejlődéséért Alapítvány egy-egy pályázat megvalósításában volt partner. A Rába(p)ART Társulat az IKSZT létrehozásában, működtetésében jeleskedik. Az egyesület fogja működtetni az önkormányzat támogatásával azt a 9 személyes Volkswagen közösségi kisbuszt, amelyre sikerrel pályáztak és napokon belül forgalomba is helyezik.

A jövő fejlesztési elképzelései között a megújuló energiák erőteljesebb kiaknázására és a turisztikai célú beruházásokra fókuszálnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!