Sport

2014.08.10. 19:00

Kiesett a Szuperligából a vasi újonc

A Szuperliga tenisz csapatbajnokság alsóházi rájátszásának két meccséből csak egyet nyert meg az újonc Kőszegi SE, ez kevés, így búcsúzni kényszerül az élvonaltól.

Tóth Gábor

Az alsóházi rájátszásnak a Magyar Tenisz Szövetség nemzeti edzőcentruma adott otthont a fővárosban. Az első csoportból a Budaörs és Kőszeg, a másodikból pedig az Ábris Budapest és a Top Sport Budapest volt kénytelen pályára lépni a bentmaradásért. A Budaörs és az Ábris érkezett egy győzelemmel az osztályozóra (saját csoportbeli ellenfelével az alapszakaszban elért eredményét mindenki hozta magával).

Szombaton a Kőszeg a tavalyi negyedik helyezett, idén viszont gyengébb szezont futó Ábrissal, a Budaörs pedig a Top Sporttal meccselt. Az újonc vasiak remek napot fogtak ki, és legyőzték papíron erősebb ellenfelüket.

Kőszegi SE Ábris Budapest 5-2. Budapest, Szuperliga tenisz csapatbajnokság, alsóházi rájátszás. Győztek: Jarc Rok Kovács Milán, Jarc Rok, Sardú Dániel, Enyedi János, Koncz Barnabás.

- Jól játszottak, nagyot küzdöttek a fiúk, három mérkőzés is végletekig kiélezett csatában dőlt el. Az alapszakaszban végig üldözött minket a balszerencse, rászolgáltunk már a sikerre. Egy jó minőséget képviselő riválist győztünk le, ami erőt, önbizalmat ad a folytatásra - értékelt a kőszegiek csapatvezetője, Koltay Árpád.

A másik ágon a Top Sport legyőzte (4-3) a Budaörsöt, így furcsa helyzet állt elő, mert mind a négy csapat egy győzelemmel várta a vasárnapot. A képlet viszont egyszerű volt: a Kőszeg Top Sport és a Budaörs Ábris vasárnapi párharc győztesei bentmaradnak a Szuperligában.

Kőszegi SE Top Sport Budapest 3-4. Budapest, Szuperliga tenisz csapatbajnokság, alsóházi rájátszás. Győztek: Jarc Rok-Enyedi János, Jarc Rok, Enyedi János.

- Két hasonló képességű csapat találkozott, a szerencsésebb nyert - vélekedett Koltay Árpád. Sardú Dániel dereka beállt, mentőt kellett hozzá hívni, azt a meccset kénytelenek voltunk feladni, Kovács Milán pedig döntő szettben bukott el. Az egész szezonban üldözött minket a balszerencse, négyszer kaptunk ki 4-3-ra, hihetetlenül pechesek vagyunk. A fiúk viszont minden mérkőzésen kitették a szívüket a pályára, sem a játékukat, sem a hozzáállásunkat nem érheti kritika. Az idei Szuperligát végül a 7. helyen zártuk, vagyis kiestünk. Halvány reményünk maradt csak, ha a következő szezonban valamelyik OB I-es feljutó nem vállalja a Szuperligát, akkor jobb kiesőként mi maradunk az élvonalban. Most rettentően el vagyunk keseredve.

A másik kieső a Budaörs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!