Sport

2014.08.10. 18:10

A körmendiek egy újabb centert várnak

Körmend - Jövő hétvégén érkezik meg Körmendre a 211 cm magas szerb játékos, Marko Kolaric, aki heteken belül leteheti a magyar állampolgársági esküt.

Marko Kolaric magyar felmenői révén már hónapokkal ezelőtt benyújtotta honosítási kérelmét. Így kerülhetett képbe az Egis Körmend kosárlabdacsapatának vezetőinél, akik szeretnék még egy játékossal megerősíteni a palánk alatti tengelyt. Reményeik szerint a Török Rolland, Tóth Norbert, Damen Bell-Holter triót nagyon jól kiegészítheti Marko, aki 1984. augusztus 14-én született Újvidéken. Az állampolgársági esküt heteken belül leteheti.

Marko Kolaric pályafutását a Hemofarm utánpótláskorú játékosaként kezdte, majd 2004-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol négy évig az NCAA második divíziójában szereplő Chaminade egyetem meghatározó játékosa volt. 2008 nyarán tért vissza hazájába, itt kezdte meg profi pályafutását. A BC Novi Sad Panonska Banka csapatához szerződött, de még a bajnokság kezdete előtt Törökországba igazolt és a Canakkale Bld játékosa lett. Első európai szezonjában 27 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 16,1 pont, 8,5 lepattanó, 2,1 szerzett labda, 1,8 gólpassz és 1,2 blokk volt az átlaga.

Marko Kolaric (pirosban)a legutóbbi szezont a bécsieknél töltötte (Fotó: FIBA Europe/Juris Presnikovs)

Teljesítményére felfigyelt a nagynevű Tofas Bursa vezetősége, a 2009-10-es szezonban a török élvonalban 29 meccsen átlag 6,1 ponttal és 3,7 lepattanóval segítette csapatát. Ezt követően még két és fél szezont húzott le a török másodosztályban. 2013 februárjában Tunéziába igazolt. A tavalyi szezonban az EuroChallenge-résztvevő BC Zepter Vienna csapatának játékosa volt. A nemzetközi kupasorozatban hat mérkőzésen lépett pályára, átlagban 16 perc alatt 9,3 pontot és 3,2 lepattanót szorgoskodott össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!