Foci

2014.08.10. 20:00

Az MK 1. körében a Velence, az Iváncsa, a Sárosd, és a Csákvár is győzött

Székesfehérvár - Az ötből négy fejér megyei csapat továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának 1. fordulójából. A Dunaújváros botlott, a Sárosd csapata a hosszabbításban szerzet góllal győzött.

Ferencz Balázs

Alsózsolcai KSC -Velence-Bericap 2-3 (1-2)

A megye I-es bajnokság 2013-14-es idényében bronzérmet szerzett Velence-Bericap a Borsod megyei bajnokság harmadosztályának bajnokánál vendégeskedett a 2014-15-ös Magyar Kupa kiírás főtáblájának első körében. Pavlik József alakulata szerzett vezetést az Alsózsolcai KSC pályáján a nyáron Iváncsáról szerződtetett Gál Dániel révén, majd a hazaiak egyenlítése után Szalai Pál juttatta ismét előnyhöz a Velencét. A szünet után nehéz feladat elé állította a tópartiakat az Alsózsolca, mert újra egalizált, és Gál Dániel találata kellett ahhoz, hogy a Velence 3-2-es győzelmével továbblépjen az MK második fordulójába.

FC Hatvan- Aqvital-Csákvár FC 2-3 (1-2)

Az NB II-es bajnokságot újoncként kezdő Aqvital-Csákvár FC a kötelező győzelem reményében lépett pályára Hatvanban. Az NB III-as hatvani csapat ellen nagy lendülettel kezdett a Csákvár, Dulló Martin góljával már a harmadik percben vezetett, de hazaiak nem adták könnyen a bőrüket. A 18. percben Juhász egyenlített, amire a 30. percben válaszolt a Csákvár, Varga Zoltán talált a hálóba. Fordulás után a hazaiak kezdtek jobban, egyenlítettek is, majd az 51. percben Imrik kiállítása után megfogyatkozott a csákvári gárda. Bognár György alakulatát azonban nem zavarta meg a piros lap, a 70. minutumban Bakos állította be a 2-3-as végeredményt.

Iváncsa KSE -Hajdúböszörményi TE 1-0 (1-0)

A megye I-es Fejér megyei bajnokságot nyerő Iváncsa KSE is NB III-as alakulat ellen meccselt, mégpedig hazai pályán. A Hajdúböszörményi TE nem bírt az iváncsai sereggel, a 44. percben a gólkirály, Balogh László talált a vendégek hálójába. Az egygólos előnyt a mérkőzés végéig őrizni tudta a hősiesen küzdő Miskovicz-csapat, és 1-0-ás diadallal lépett tovább.

Sárosdi NKSC -Futura Mosonmagyaróvár 3-2 (1-1)

A Sárosdi NKSC óriási csatában vívta ki a továbbjutást. A Road Masters megye I-es pontvadászat ezüstérmeseként csak az idei szezont csak a megye II-ben vállaló Sárosd hazai pályán gyűrte le az NB III Nyugati csoportjának középcsapatát. Dvéri Zsolt játékos-edző legényei jól kezdtek, Somogyi Szabolcs szerzett vezetést a 11. prcben, de a Futura Mosonmagyaróvár gyorsan válaszolt. 1-1-es félidő után a 62. percben Gál Péter juttatta ismét előnyhöz a Fejér megyei gárdát, de negyedórával a mérkőzés vége előtt Horváth Gergő révén felzárkózott a vendégcspat. Már-már úgy tűnt nem bírnak egymással a felek, és nem dől el a továbbjutás sorsa a rendes játékidőben, ráadásul a 94. percben Sipos Jenőt kiállította a játékvezető.

A sárosdi Gál Péterék (jobbra) nagy győzelmet arattak (Fotó: Molnár Artúr)

 

Nem roppant össze a Sárosd, és a ráadás utolsó percében, a 95. minutumban Tornyai Tamás villant, és 3-2-re alakította az állást. Fejér megye mind a négy alakulata sikerrel vette a Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját. A második kör mérkőzéseit szeptember 10.-én, szerdán rendezik.

Orosháza FC -Dunaújváros PASE 1-0 (0-0)

A forduló meglepetését az NB I újonca, a Dunaújváros szállította. A DPASE az NB III-as Orosháza vendégeként vívott nehéz, és a végeredményt látva kínos párharcot. Dobos Barna alakulata képtelen volt gólt lőni Orosházán, s a 82. percben Ferenczi Máté lőtte tovább csapatát, az Újváros pedig búcsúzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!