Tapolca

2014.08.08. 09:15

Tapolcai nyár: swing, jazz és musical

Tapolca - A múlt héten véget ért az idei Tapolcai Nyár hagyományos zenés csütörtök esti rendezvénysorozata.

Tóth B. Zsuzsa

A Malom-tó partján hétről hétre sokan gyűltek össze, hogy a mediterrán hangulatban, festői környezetben részt vegyenek a zenés, szórakoztató műsorokon. Július közepén a Fourtissimo Zenekar nyitotta a sort Majsai Gáborral és Dér Henivel, majd mint arról Naplóban is hírt adtunk, a Honeybeast együttes adott koncertet, később pedig Szűcs Gabi és zenekara lépett fel különleges zenei csemegét nyújtva a közönségnek. Az igényes zenét kedvelők ízelítőt kaptak a repertoárból, amelyben szerepelnek a klasszikus jazz-standardektől a blues-on, keresztül a legismertebb örökzöldekig azok a dalok, amelyek ezen műfajok legjelentősebbjei. Mindezt azonban mint hallhattuk, egy egységes, jellegzetes hangszerelés fogja át dinamikus, erőteljes felfogásban.

A tapolcai Nyári Napok utolsó koncertjén a helyi Bardon Ivettet Őri Jenő kísérte zongorán (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A tóparti zenés esték múlt heti zárásaként a balatongyöröki nemzetközi amatőr művészeti fesztivál szereplői közül is bemutatkoztak néhányan. Énekelt az ajkai Erős Enikő és táncolt a moszkvai Rakúsz Sporttáncklub néhány fiatal tagja. Majd a tapolcai Bardon Ivett és Őri Jenő adott műsort Bereczki Zoltán fellépése előtt. Ivett és Jenő Munka után, este felé című dalcsokrában a korábbi Városnapon már sikert aratott dalok mellett újabbakat is előadtak. Merítettek a jazz-ből, a 20-as, 30-as, valamint a 60-as, 70-es évek stílusából, magyar és angol nyelvű, a szívükhöz közel álló dalokból. Gershwin, Frank Sinatra, és Karádi Katalin ismert dallamai csendültek fel, régi magyar filmbetétek mellett. Ivett elárulta lapunknak azt is, hogy remélik, sikeres kettősük eztán sem válik szét, a távolság és az idő hiánya ellenére sem. Ugyanis míg Jenő Tapolcán él és dolgozik zenetanárként, Ivett egyszerre játszik musicalekben és operettekben a Szarvasi Vízi Színházban és a Komáromi Jókai Színházban, keveset tartózkodik szülővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!