Körmend

2014.08.11. 08:02

Diákok a dolgozók

Körmend - Mint ismert, a szaktárca augusztus 31-ig munkaerő piaci programot indított a diákmunka elősegítésére.

Kozma Gábor/Vas Népe

– A központi program keretében az önkormányzatok és 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, önkormányzati alaptevékenységet végző intézmények nyújthatnak be munkaerőigényt és kérelmet – tájékoztattak a Körmendi Járási Hivatalban. Ahol azt is megtudtuk, hogy a program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése.

– A célcsoportba a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok tartoznak. A közvetített diákok közül a munkáltató választja ki a számára az adott feladat ellátására legmegfelelőbb jelöltet. Egy hónap, legfeljebb napi 6 órás, munkaviszonyban történő foglalkoztatás támogatható – hallottuk. A diákmunka programba a helyi önkormányzat, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár is bekapcsolódott. Az önkormányzati hivatalban nyolc fő, – köztük gimnazista és egyetemista diákok – nyári foglalkoztatására teremtődött így lehetőség, míg a Kulturális Központban összesen tizenkét diákot fogadnak a nyár folyamán. Az önkormányzati hivatalban a diákok az elektronikus anyakönyvre való átállás segítésében vesznek részt adatrögzítési feladatokkal. Az építéshatósági irodán például a kérelmek elektronikus adatbázisban történő rögzítéséhez nyújtanak segítséget, de van olyan diák, aki az önkormányzat eseményeiről készít híranyagokat.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!