Sport

2014.08.11. 12:49

Kosárladba: Változik a bajnokság rendszere

Október 11-én kezdődik az NB I. A csoportos kosárlabda bajnokság. Új lebonyolítási rend szerint zajlik majd a pontvadászat.

Tóth Gábor

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenykiírása szerint új lebonyolítási rend alapján futnak neki a csapatok a 2014/2015-ös szezonnak. A pontvadászat a tervezettnél egy héttel később, október 11-én kezdődik. A bajnokság alapszakaszában 13 csapat szerepel. A tavalyi mezőnyhöz (Fehérvár, Paks, Körmend, Falco, Jászberény, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Sopron, ZTE) csatlakozott a B csoportból érkező MAFC (az NYKK megúszta a kiesést). Az alapszakaszt az eddigiek szerint oda-visszavágós körmérkőzéses formában rendezik, de minden hétvégén egy csapat szabadnapos lesz.

A középszakaszban csatlakozik be a bajnokságba a Szolnok. Itt már három csoportra osztva harcolnak tovább a csapatok. Az alapszakasz első négy helyén végző gárda, kiegészülve a Szolnokkal a felső csoportban küzd. A középső csoportba a következő öt csapat kerül be (az első két csoportban páratlan mezőny lévén szabadnapok színesítik a programot). A középszakaszbeli alsóházba pedig a maradék négy gárda kerül. Saját csoportjában oda-vissza mindenki játszik mindenkivel. Majd kialakul az 1–14. sorrendje. Az első nyolc a megszokott módon fut neki a rájátszásnak, a 9–12. helyezett számára pedig itt véget is ér a bajnokság. A 13 és a 14. helyen végző csapat egymással vív osztályozót a bennmaradásért. Érdekes, vagy inkább furcsa bajnokság elé nézünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!