Sport

2014.08.11. 11:05

Biciklizés és futás a Kab-hegy csúcsára

Több izgalmasnak, érdekesnek ígérkező kerékpáros és futóesemény is lesz a közeljövőben, augusztus végén, illetve szeptember elején a Kab-hegyen és környékén.

Horváth Gábor

A versenyek a Veszprémi Kerékpáros Egyesület és a Verga Zrt. együttműködésének keretében jönnek létre.

Augusztus 30-án a Kab-hegy melletti Lugos-tetőn a Molnár Gábor kilátó átadásának alkalmával rendezik meg a Verga Lugos-tető XCO elnevezésű mountain bike körversenyt.

Az azt követő hétvégén, szeptember hetedikén a Rhodius Kab-hegyi kerékpáros időfutamon és a Verga Kab-hegyi csúcsfutáson próbálhatják ki magukat a jelentkezők. Előbbit tavaly rendezték meg először, a futás pedig idén debütál.

„A versenyek célja, hogy a régió aktív szabadidő eltöltését népszerűsítsék és a természethez minél közelebb vigyék az embereket. A Lugos-tetőn rendezett körverseny érdekessége, hogy a kilátó átadási ünnepségébe épül bele, annak szerves részét képezi a rajt és az eredményhirdetés is. Bátran ajánlható minden bringásnak, hiszen a pályakialakításnál törekedtek rá, hogy a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt teljesíthető legyen." – áll a szervező Veszprémi KE minap kiadott hivatalos közleményében.

A száz méter híján tizenhat kilométeres kerékpáros időfutam az ajkai Hubertus Erdei Iskolától rajtol, a futás 7,45 kilométer hosszú lesz.

A cél mindkettő esetben természetesen a környék legmagasabb pontja, a Kab-hegy csúcsa.

A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak mindkét izgalmas sporteseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!