Őriszentpéter

2014.08.11. 15:53

Termelői piac heti kétszer

Őriszentpéter – Ezentúl heti két napon tart nyitva a kisvárosban a helyi termékeket árusító piac. Szerdán is kínálják a zöldséget, a gyümölcsöt a kistermelők.

Simon Erzsébet

Összhangba hozta az önkormányzat a megnövekedett keresletet és kínálatot: ezen túl szerdánként is látogatható a városban nagy népszerűségnek örvendő helyi termék piac, nem csak szombaton. Az elmúlt szerdán már kipakolhattak az árusok, és holnap délelőtt is kínálhatják az idényterményeket az őrségi vásárra elkészült húsz új nyári pavilonban.

Most van a szezonja a kiskertben termelt zöldségeknek, gyümölcsöknek, s a turizmus is ezekben a hetekben „pörög föl" – indokolta a változást a kisváros polgármestere. Őr Zoltán elmondta, hogy az önkormányzat szívén viseli a helyi termék piac sorsát, és a kistermelők ötleteit igyekszik beépíteni a testületi koncepcióba. Ennek eredménye most a heti két napos termelői piac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!