Sportvilág

2014.08.11. 17:10

Büntetés Király Gábornak

München – Bizonytalan időre kikerült a Bundesliga 2-es 1860 München profi keretéből Király Gábor.

Tóth Gábor

A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságot két vereséggel kezdte a megerősített, merész terveket szövögető 1860 München. A Király Gábort is soraiban tudó csapat először Kaiserslauternban (3-2), majd otthon a Lipcsétől (0-3) kapott ki. A két vereség komoly nyomokat hagyhatott az öltözőben, ugyanis az új tréner, Ricardo Moniz bizonytalan időre a harmadik vonalban szereplő tartlékcsapathoz irányította az első számú kapust, Király Gábort, a frissen kinevezett csapatkapitányt, Julian Weiglt, továbbá Daniel Adlungot, Yannick Starkot és az ugyancsak kapus Vitus Eichert. A futballisták pénzbírságot is kaptak.

Gerhard Poschner sportigazgató elmondta, szükség volt ehhez a fegyelmezési eszközhöz nyúlni, de ennek nincs semmi köze az edzéseken, a meccseken nyújtott teljesítményhez. Hozzátette, mindkét irányban nyitva áll az ajtó az „ötök" előtt, azaz, aki jól teljesít, az gyorsan vissza is kerülhet az első csapathoz. Aki viszont csalódást okoz, azzal végleg is szakíthatnak. A német sajtó szerint Király jól teljesített eddig, a gólokról nem tehetett, sőt, a Lipcse ellen tizenegyest is hárított, ám a pályán összeveszett egyik csapattársával, akinek a hajából kitépte a fejpántot.

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de természetesen elfogadom a döntést. Teszem tovább a dolgom a legjobb tudásom szerint, igyekszem mielőbb visszakerülni a kapuba – fogalmazott szűkszavúan Király Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!