Sport

2014.08.11. 12:15

Győzelemmel köszöntötték a csapatkapitányt a pápai focisták

Közönségszórakoztató mérkőzést nyert meg a Kecskemét ellen a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, amelynek így három forduló után már hat pont áll a neve mellett.

Polgár Tibor

A bakonyaljai sárga-feketék újabb győzelme után kijelenthető, a nehéz sorsolása ellenére remek szezonkezdetet produkált Mátyus János legénysége. Míg a Ferencváros elleni siker alkalmával a masszív védekezésével, addig a legutóbbi bajnokin a szép támadásaival és góljaival nyerte meg a meccset a Pápa.

– Bevallom, a kezdő sípszó előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen sok gól esik majd a meccsen – tekintett vissza a 3:2-re megnyert találkozóra Csizmadia Csaba, a pápaiak ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtó védője. – Az első félidőben különösen jó mérkőzést láthattak a szurkolók, de összességében a második játékrészre sem lehetett panasz. A vezetésünk birtokában kicsit visszaálltunk, a védekezésre koncentráltunk, aminek meg is lett az eredménye.

Csizmadia a szinte tökéletes védőmunkája mellett ezúttal is bizonyította, az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba: a Fradi ellen mesteri gólpasszával, a hétvégén pedig higgadtan értékesített helyzetével vállalt oroszlánrészt a Lombard Pápa sikeréből.

– A legfontosabb az, hogy a védekezésben megoldjam a feladatomat. Ha pontrúgásnál vagy úgymond valamilyen kavarodás után gólhelyzetbe kerülök, az már plusz dolog a játékomban, de természetesen ilyenkor igyekszem bevenni a kaput. A Kecskemétnek lőtt gólomnál Zulevs szépen visszapasszolta nekem a labdát, amit megpróbáltam a lábak alatt a hálóba gurítani, és ez szerencsére sikerült is.

Szűcs Lajos, a pápaiak csapatkapitánya különösen boldog lehetett a lefújás után. Azt talán mondani sem kell, hogy az NB I legjobb hálóőre ezúttal is betonbiztos pont volt a kapuban, bravúros védésekkel segítette a Lombardot, csapattársai pedig szép győzelemmel ajándékozták meg az örökifjú kapitányt, aki pénteken töltötte be 41. évét.

– Szép születésnapi ajándékot kaptam a csapattól, amit nagyon köszönök a srácoknak! Az eredményen túl örömmel tölt el, hogy ismét bebizonyítottuk, tudunk egymásért küzdeni. Védekezésben és támadásban is végig egységesek voltunk, véleményem szerint ez volt a győzelem kulcsa – hangsúlyozta Szűcs Lajos.

Megjegyezte, a nyitófordulóban elszenvedett vereségük miatt sokan lesajnálták a Pápát, azonban az azt követő két fordulóban csattanós választ adtak az elhamarkodott kritikákra. A rutinos kapus kiemelte, természetesen szó sincs arról, hogy az újabb győzelem után elégedetten hátradőlnének, a csapat éhes a sikerre és további pontokért száll harcba a következő mérkőzéseken. A bakonyaljaiak a héten két tétmeccset játszanak: szerdán a Magyar Kupában a Soroksár, míg szombaton a bajnokságban az újonc Dunaújváros vendégeként lép pályára Mátyus János legénysége.

 

Nagyszerűen kezdett a pápai csapat

Három mérkőzés, hat pont – nagyszerű mérleg egy olyan csapattól, amelynek játékoskerete hatalmas változáson ment keresztül a szezon előtt. Különösen dicséretes ez a pontszám annak tükrében, hogy már két bajnokaspiránssal is megmérkőztek a pápaiak. – Nem vitás, kellenek a bravúrgyőzelmek, ami összejött például a Ferencvárossal szemben. Aztán a KTE ellen már elvárható volt a három pont megszerzése, és ez ugyancsak nagy küzdelem árán sikerült. Hat pontunk van, mindez pedig bizakodásra ad okot a folytatást illetően – fogalmazott Szűcs Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!