Hírek

2014.08.11. 19:05

Egy félreértés miatt több autóst is megbüntettek

Szombathely - Várhatóan a szeptemberi közgyűlés dönt majd arról, hogy továbbra is fizetős marad-e a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ parkolója.

Farkas Eszter

Egy félreértés miatt több autóst is megbüntettek az elmúlt hónapokban a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) parkolójában. Felröppent ugyanis az a hír még a májusi közgyűlés után, hogy július 1-jétől ingyenes lesz a parkolás az MMIK-ban. Bár az akkori közgyűlési utáni sajtótájékoztatókon is szó volt erről, mint az utólag kiderült, csak a parkoló ingyenessé tételének kérdése merült fel az akkori közgyűlésen.

Az ingyenes MMIK-parkolásról azonban több média is beszámolt. A panaszok pedig sorban érkeztek szerkesztőségünkbe, mivel az autósok – érthetően a hír hallatán – nem vettek parkolójegyet az MMIK parkolójában, és sokan kaptak pótdíjfizetési felszólítást. Azért, hogy tisztázzuk a félreértést, felvettük a kapcsolatot Lakézi Gáborral, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetőjével, aki elmagyarázta mi is történ valójában a májusi közgyűlésen.

– Nem szavazta meg a közgyűlés az MMIK parkoló ingyenessé tételét, csupán felszólalás volt ezzel kapcsolatban a májusi közgyűlésen. A képviselők akkor elfogadták azt, hogy meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy ingyenes legyen az MMIK parkolója, tehát az előterjesztést szavazták meg. Jelenleg is folyik az a vizsgálat, amely a parkoló ingyenessé tételének lehetőségét méri fel. A következő, szeptemberi ülésen pedig ismét napirendre kerülhet ez az téma – mondta el lapunk kérdésére az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!