Örség

2014.08.12. 09:58

Javában zajlanak a programok az őrségi településeken

Őrség - Hétrétország, vagyis a szerek és porták köztiválja egészen augusztus 20-ig várja a látogatókat.

Bajdó Bettina

Zaicz Krisztina a szalafői Ferencz portán várja a látogatókat. Fotó: Bajdó Bettina

Javában zajlanak a programok az őrségi településeken. A kínálatot úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Szerda este nyolctól Both Miklós és a Palimo Story ad koncertet, este tízkor pedig kinyit a Malom Mozi is, itt az „Ez itt Anglia" című filmet vetítik majd. Csütörtökön este érkezik Berecz András és a Kobzos Együttes, akik a „Két jó rokon összeül..." című előadásukkal lepik meg a nézőket. A moziban pedig az Isteni Műszak című filmet vetítik tíz órától. Az előadások mellett továbbra is várják a nyitott porták az érdeklődőket. Szalafőn Ferencz Tibor portáján állatokat lehet simogatni és kézi készítésű sajtot is lehet kóstolni.

Zaicz Krisztina elmondta, hogy a bemutató gazdaságban a háziállatok istállói és karámjai „látogatóbarát" módon vannak kialakítva, így a turisták számára megtekinthetők. A nyitott porta ellenére is folyik a mindennapos munka – etetés, fejés, legeltetés –, amibe az érdeklődők is bekapcsolódhatnak. A kisebb állatok (kutyák, macskák, kecskék, bocik, bárányok) igen szelídek, hiszen a család gyerekei rendszeresen játszanak, foglalkoznak velük. A portán tehéntejből sajtot is készítenek. A porta csütörtöktől egészen szerdáig 10-től 17 óráig várja a látogatókat.

Ezen kívül érdemes szemezgetni a programokból, idén 53 nyitott porta kapcsolódott be Hétrétországba, az interneten nyomon lehet követni az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!