Sport

2014.08.12. 11:52

Szajkó Liliána és Érsek Anett a dobogón

Iszkaszentgyörgy, Vajta - A Fejér megyei lányok ismét remekeltek, Szajkó Liliána ezüstérmet, Érsek Anett bronzérmet szerzett a magyar junior fogathajtó bajnokságon. Az Eb-re készülnek.

V. Varga József

Az Ászáron megrendezett nemzetközi fogathajtó viadalon tizenegy ország kilencvenöt fogata állt rajthoz. A megmérettetés egyben a lengyelországi Európa-bajnokságra készülő fiatalok utolsó felkészülési versenyeként és a magyar junior bajnokság döntőjeként is szolgált.

Megyei hajtóink kiválóan szerepeltek, összetettben a monori Genzwein Marina mögött bajnoki ezüstérmet szerzett az iszkaszentgyörgyi Szajkó Liliána, bronzot a vajtai Érsek Anett. Az egyes fordulókat tekintve díjhajtásban Liliána 2., Anett 4. helyezést ért el; maratonhajtásban Liliána szintén 2., Anett 3. lett; a záró akadályhajtást Anett nyerte Liliána előtt.

Érsek Anett és Szajkó Liliána a lengyelországi Eb-re készül. Fotó: Hungary Foto

Az érmeket Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség elnökségi tagja, a fogathajtó szakág magyar vezetője, Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke és Mondok József, a hazai fogathajtó szakág elnöke adta át.

Fugli Károly (b), Lázár Vilmos, Érsek Anett, Genzwein Marina, Szajkó Liliána és Mondok József. Fotó: Hungary Foto

Szurkoljunk Liliánának és Anettnek a Lengyelországban augusztus 23-25. között megrendezendő junior fogathajtó Európa-bajnokságon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!