Sport

2014.08.12. 15:35

Kosárlabda - Négyen maradtak az előző évi keretből

Körmend - A 2014/2015-ös bajnokságra jelentősen átalakul az Egis Körmend játékoskerete. Az előző szezon csapatából nyolc játékos távozott, vagy fejezte be pályafutását, mindössze négyen maradnak a keretben. Melléjük újak érkeznek.

Munkatársunktól

Mint vasárnap a klub bejelentette, a szerb Marko Kolarics is várhatóan az Egis Körmend játékosa lesz, de ehhez még meg kell szereznie a magyar állampolgárságot. A kérvényét már beadta, számára már csak az állampolgársági eskü letételére van szükség ahhoz, hogy magyarként Aaron Mitchell vezetőedző rendelkezésére álljon. Vele együtt már tíz felnőtt játékosa van a piros-feketéknek.

Kutasi Gergely (balról, 10) és Fodor Gergely (jobbról) már nem lép pályára körmendi színekben a következő szezonban. Sonyák Béla (11) és Sömenek Martin (6) viszont a négy maradó között van. Fotó: Szendi Péter

Az előző szezon keretéből folytatja a munkát Ferencz Csaba, Sonyák Béla, Török Rolland és Sömenek Martin. Idegenlégiósként érkezik Darrin Govens, Malik Cooke és a nyáron ismét belgyógyászati problémákkal küzdő Zsarko Rakocsevics helyett Damen Bell-Holter. Rakocsevics két szezonra szóló szerződését a klub a játékossal egyetértésben felbontotta, mert nem tudható biztosan, hogy mikor lehet teljes értékű játékos. A közelmúltban belgyógyászati műtéten is átesett, a felépülése hónapokat vehet igénybe. Magyar állampolgárként érkezik a kerethez Marko Popadics, aki már letette az állampolgársági esküt. Az Alba Fehérvár együttesétől teszi át a székhelyét a magyar válogatottban is szereplő Tóth Norbert.

A szakmai munka irányítása Aaron Mitchell kezében marad, akik az előző idény vége felé érkezett a csapathoz. Segítője továbbra is a korábbi vezetőedző, Hencsey Tamás lesz, aki emellett az U23-as csapatot is irányítja, és külön foglalkozik azzal az egyelőre három 16 éves kosarassal (Doktor Péter, Molnár Levente, Németh Ákos), akiket arra készít fel, hogy a felnőtt keret hasznos, meghatározó tagjai lehessenek. Doktor Péter már az előző idényben is pályára léphetett felnőtt társaival.

Az elmúlt szezon keretéből máshol folytatja pályafutását Kutasi Gergely, Grebenár Péter, Farkas Attila, E. J. Kusnyer, Jaytornah Wisseh, Muhammad El-Amin és felépülése után Zsarko Rakocsevics. Fodor Gergely pedig úgy döntött, hogy visszavonul, lezárta profi játékos pályafutását.

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata augusztus 18-án, hétfőn kezdi meg a közös munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!