Sport

2014.08.12. 13:10

Tájfutóérmek Szlovákiából

Huszonegy ország csaknem 700 versenyzője állt rajthoz a Szlovák Karszt-kupa tájékozódási versenyen, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai is képviseltették magukat.

Horváth Gábor

– Csodálatos természeti környezetben, a szlovák–magyar határ közelében található Gömöri-mészfennsík területén rendezték meg a Szlovák Karszt-kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyt. A Pelsőci- és a Szilicei-fennsík gyönyörű, víznyelő töbrökkel tarkított, erdős részein rendkívül technikás, nagy figyelmet igénylő pályákat tűztek ki a szervezők, de maga a futás sem volt könnyű a talajt borító rengeteg kő és a sziklás felszín miatt. A térségre zúduló nagyobb zivatarok ellenére a futamok idejére tűrhető időjárási körülmények alakultak ki, bár a tűző napsütéssel és az esőzések utáni magas páratartalommal azért meg kellett birkózniuk a résztvevőknek – tájékoztatott Mérő Edit a Veszprémi Honvéd SE-től.

Angyal Dániel bronzérmet szerzett a szlovákiai megmérettetésen (Fotó: Németh Zsoltné)

– Az utolsó nap különleges kihívást tartogatott. Vadászrajttal indították a versenyzőket. Ilyenkor az előző futamok összesített időeredménye alapján kialakult sorrendben, az addig begyűjtött időhátránynak megfelelő késéssel indulnak a tájfutók egymás után, így nagyon kis lemaradás esetén különlegesen izgalmassá válik a versenyzés, és a befutási sorrend egyben már a végeredményt is jelenti – magyarázta, kiemelve, a veszprémi indulók újabb szép eredményeket értek el.

Lantai Boróka a 12 éves, Németh Zsoltné pedig a 45 éves nők között futott át ötödikként a célvonalon, míg Lantai Lili a 10 éves női kategóriában ezüstérmesként, Angyal Dániel pedig a tizenkét esztendős fiúk mezőnyében bronzérmesként dobogóra is állhatott ezen a remek és színvonalas külföldi megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!