Sport

2014.08.12. 15:35

Vasárnapi rali Fehérvárcsurgón

Székesfehérvár - Augusztus 17-én, vasárnap a Fenesi Autóüveg Kupával Fehérvárcsurgón folytatódik a CélTrans Rali-sprint országos bajnokság. A 3. fordulóra 68 páros nevezett.

Matók János

A Fehérvár-rali után ismét egy Fejér megyei viadalon szurkolhatnak a résztvevőknek a rali szerelmesei. A győri Arrabona Rally Club által szervezett CélTrans Ralisprint bajnokság (CTRB) mezőnye 2013-ban látogatott először Fehérvárcsurgóra. A településre augusztus 17-én, vasárnap visszatérnek a sprintesek, hiszen a Magyar Amatőr Rali-bajnokság (MARB) nyugati régiójának és a CTRB-nek is egyaránt a 3. fordulója lesz a Fenesi Autóüveg Kupa - írja a rallyfans.hu weboldal.

Az aszfaltos verseny össztávja: 37,50 kilométer hosszú. A gyorsasági szakaszok (3x Fehérvárcsurgó- Kincsesbánya, és 3x Kincsesbánya -Fehérvárcsurgó) száma: 6. A gyorsasági szakaszok hossza egyaránt 5,75 km, ezek össztávja 34,50 km. Az első autó 9 órakor rajtol majd el Fehérvárcsurgóról Kincsesbányára, onnan a 2. gyorsasági 10,25-kor kezdődik Csurgóra. A további tervezett menetrend, gyors 3.: Fehérvárcsurgó -Kincsesbánya 11,53. Gyors 4.: Kincsesbánya- Fehérvárcsurgó 13,18. Gyors 5.: Fehérvárcsurgó- Kincsesbánya 14,56. Gyors 6.: Kincsesbánya -Fehérvárcsurgó 16,21.

Az eredményhirdetés várhatóan 19 óra körül kerül majd sor a Művelődési Házban (Petőfi S. utca).

Ifjú Fogarasi Attila (jobbra), a móri pilóta is résztvevő lesz (Fotó: Facebook)

Két futam után a CTRB-ben a Tölgyesi László, Nemes Csaba páros áll az élen a Lada VFTS-sel, a Kenesei Gábor, Horváth Krisztián (Opel Astra), és a Thomas Jung, René Spielbichler (Opel Kadett GSI) duók előtt. Miután a vasárnapi futamra összesen 68 páros nevezett, minden bizonnyal izgalmas versenyt láthatnak majd az érdeklődők.

A mezőny talán legismertebb pilótája a veszprémi Farnadi Ágnes, akit a sportág szerelmesei a rali I. országos bajnokságból ismernek, de mint Osváth Péter navigátorát a Mitsubishi Evo IX versenyautóban. Ágnesnek a Suzuki Swift GTI volánja mögött az az Oberling Krisztián a navigátora, akit az amatőrök között az egyik legtehetségesebb pilótának tartanak a kétkerekes kategóriában. A mezőnyben természetesen több Fejér megyei párosnak is szurkolhatunk majd. Így például - a teljesség igénye nélkül - a móri ifjú Fogarasi Attilának, akinek ezúttal Brettschneider Ferenc navigál az Opel Astra GSI-ben. A kitűnő rali fotós és videós Tűzkő Márk Gergő is beül az anyósülésbe, ő Radnai Sumi József segítője lesz az Opel Corsa 1.6 GSI-ben. Szintér navigátor a fehérvári Szabó Mali Tamás, aki a rutinos Sipos Istvánt és a Mitsubishi Evo VIII-at tereli majd a cél felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!