Kultúra

2014.08.14. 17:37

Fiatalok, buli, twist és rock and roll a hagyományőrző falunapon

Mezőszilas - A települési barátságra, a közösségi összefogásra szövetkeztek a szilasiak a hagyományőrző falunapon.

V. Varga József

Az önkormányzat, a helytörténeti egyesület, valamint a kulturális, sport és szabadidő egyesület 2008-ban rendezte meg első alkalommal a régmúlt időket felidéző közösségi attrakciókat. Amint az ötletgazdától, Kardos Tamás jegyzőtől megtudtuk: fókuszba állították már az elmúlt években a többi között a régi aratások, a falusi lakodalom, a családi ünnepek és az iskolai élet máig élő hagyományait, emlékeit. Mindig a három tradicionális településrész - Aszeg, Főszeg és Kíszeg - népes csapatai mutatták meg tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat.

Fiatalok, buli, twist és rock and roll a hagyományőrző falunapon (Fotó: V. Varga József)

- Most, hetedik alkalommal más szempontok mentén szerveztük a közös együttlétet - magyarázta Magyar József polgármester. - Munkahelyi kollektívákat, baráti társaságokat, családokat, egyesületeket hívtunk a különféle próbákra, főzőcskére, futballmeccsre - összesen tizenöt csapat versengett. Jövőre aztán kitaláljuk, hogyan folytatódnak tovább a szilasi falunapok.

A főzőverseny pörköltételek kategóriájában a Hivatal Java (őzpörkölt) diadalmaskodott, megelőzve a Kórtalanok (sertéspörkölt) és a Polgárőrség (csülökpörkölt) alakulatát. Káposztás költeményével ugyancsak első díjat érdemelt a 3 P és 3 Z gárdája. A futballtornán a Megy a Gőzös csapata szerezte meg az első helyet, a Detox és az Alkesz előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!