Lóerő

2014.08.21. 13:05

Mitől dögös a fényszóró?

Nagyon fontos, hogy egy autó fényszórója igazán szép legyen. Alapvetően persze az a dolga, hogy éjszaka is lássunk a fénye mellett.

Szabó Zoltán

A fényszóró-tervezés nagyot lépett előre, így ma már minden eddiginél formásabb és stílusosabb fényszórókat alkothatunk. Mindezt a tudománynak köszönhetjük egészen pontosan a precíz LED-technológiának. A LED-ek teszik lehetővé, hogy a dizájnerek olyan formájú fényszórókat tervezhessenek, amelyek a hagyományos, izzós megoldásokkal még megvalósíthatatlanok voltak.

A LED-ek annyira aprók, hogy a tervezők sokkal szabadabban helyezhetik el őket, mint az eddig használatos izzókat, s így olyan világítótesteket alakíthatnak ki, amelyek nem csupán funkcionálisak ezáltal pedig radikálisan átalakíthatják az autók külső megjelenését. A keskeny fényszórók révén lekerekíthetők a karosszéria kiszögellései, vagyis az autók áramvonalasabbá válhatnak. Az orr-rész profilja mélyebbre húzható, ami sportosabb benyomást kelt. A kis átmérőjű diódák különleges mintázatokban, egyedi vezérléssel építhetők be, ami különleges, lenyűgöző világítási effektek kialakítását teszi lehetővé; jó példa erre az irányjelzők adott sorrendben felvillanó, narancssárga fénysora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!