Foci

2014.08.22. 16:08

Veszprémi futsal: válogatott színvonal

Veszprém – Hajrájához érkezett a megyeszékhely NB I-es futsalcsapatának nyári felkészülése. A tervek és az előjelek szerint a válogatottakat adó együttes a 2014/2015-ös szezonban is meghatározó tagja lesz a mezőnynek.

Horváth Gábor

Az előző idényben negyedik helyen végzett az NB I-ben az 1. Futsal Club Veszprém. Az egy évvel ezelőtt érkezett, egykori válogatott kiválóság Madarász János a vezetőség segítségével remek, egységes és ami még fontosabb, fejlődőképes társaságot hozott össze. A csapat idén még tovább erősödött.

A 2014/2015-ös szezont az újonc Békéscsaba ellen kezdi a Veszprém, amely szeptember elsején fogadja vetélytársát várhatóan szépszámú közönség előtt a Március 15. úti sportcsarnokban (a belépés a korábbi évadokhoz képest ingyenes a mérkőzésekre). A Békéscsaba mellett a Dunaújváros és a Vasas az újonc az első osztályban, amely tízcsapatos. Idén is lesz alapszakasz és rájátszás, a felsőházban a legjobb hat alakulat szerepelhet.

Madarász János csapata sokat dolgozott az elmúlt hetekben, az együttes kész a rajtra (Fotó: Stiger Ádám)

Madarász János tanítványai rengeteget dolgoztak az elmúlt hetekben, az alakulat jó pár edzőmeccset játszott. A keretben jelenleg többen is sérüléssel bajlódnak, de az együttesnél bíznak benne, hogy a rajtra mindenki egészséges lesz. Ahogyan abban is, hogy a csapat ismét sikeres szezont fut.

A klubnál folyó szakmai munka elismerése, hogy a közelmúltban két fiatal is meghívót kapott az U-21-es magyar futsal válogatottba. Gulyás Márk és a nemrég igazolt Vas Ádám az utánpótlás nemzeti együttes móri edzőtáborában vehet részt. A Napló információi szerint hamarosan felnőtt válogatott meghívót is postáznak a veszprémi egyesület címére...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!