Sport

2014.08.24. 10:25

Megye I: Balogh elintézte a Martonvásárt, Velence gálát rendezett a Tordas ellen

Két mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó megyei I. osztályban. Az esélyesebbnek tűnő csapatok besöpörték a három pontot.

Bobory Balázs

A Viszló Trans megyei I. osztályú bajnokság 2. fordulója két érdekesnek ígérkező mérkőzéssel kezdődött.

Martonvásár–Iváncsa 2:4 (1:2)

Nem vitás, az előző szezon gólkirályával nem bírtak szombaton a martonvásáriak. Balogh László, az Iváncsa támadója négy gólt szerzett az összecsapáson, s bár nem szeretünk ilyet leírni, de lényegében egyedül döntötte el a mérkőzést.

Balogh a 17. percben kezdte meg a gólgyártást, vezetett a bajnoki címvédő. A hazaiak irányítója, Magyar Balázs a 30. percben ugyan egyenlített, de talán még ünnepeltek a martoniak, amikor Balogh újra villant, és visszaszerezte az előnyt az Iváncsának.

A Martonvásárnak a szünet is a rendelkezésére állt, hogy valamit változtasson a mérkőzés menetén, ám hat perccel az újrakezdés után ismét középkezdéshez vonulhattak a házigazdák Balogh harmadik gólja után.

A martonvásári remények a 87. percben éledtek újra, Bajor Balázs egy gólra zárkóztatta fel együttesét, de a végszó nem lehetett ezen a mérkőzésen másé, mint Balogh Lászlóé, aki a 91. percben feltette a koronát csapata és persze saját teljesítményére. Az Iváncsa két győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Martonvásár az előző heti siker után most nem tudott pontokat gyűjteni.

Velence-Bericap–Tordas 7:0 (3:0).

Előzetesen fix egyesnek tűnt ez a találkozó, és akik velencei sikert jósoltak, nem tévedtek, a tópartiak nagyon magabiztosan győzték le az újoncot. A vendégek kapusát már a második percben felavatták a házigazdák, Kovács Krisztián volt a tettes, aztán a 14. percben jött a második, a Gárdonyból érkező Szalai Pál növelte a velenceiek előnyét.

Ha valakinek kétsége volt, hogy korán eldőlt a mérkőzés, az a 29. percben megbizonyosodhatott arról, hogy a vendégeknek nincs visszaút, Kovács Norbert már a tópartiak harmadik gólját szerezte. Pavlik József együttese angyali nyugalommal vonulhatott öltözőbe, semmi sem veszélyeztette győzelmét.

A velencei Szalai Pál szerezte a tópartiak második találatát (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A Velence természetesen nem elégedett meg jelentős előnyével és megpróbálta szurkolóit is kiszolgálni. A gólgyártás az 52. percben folytatódott, Gál Dániel volt eredményes, aztán a rutinos Galaczi János szerezte az ötödik hazai találatot. Ezzel sem volt vége, a 76. percben ismét Gál Dánielt ünnepelhették a társak, a pontot az i-re Csikesz Zoltán tette fel a 83. percben, kiütötte ellenfelét a velencei együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!