Kultúra

2014.08.27. 20:05

Tovább zakatol az Éjszakai Átszálló: induló járatok sora

Dunaújváros - Irodalmi olvasójárattal, a Csakoda szabadcsapatának tábornyitójával, valamint koncertmaratonnal folytatódott szerdán az Éjszakai Átszálló. További menetrend.

Szabó Szabolcs

Lássuk hát, mi is vár az egyre lelkesültebb utasközönségre a folytatásban. Csütörtök reggel pontban tíz órakor nyit Szőke Gáspár képzőművész rapprédikátor szakköre, korhatáros megjelölés szerint a 14 év feletti jövendő szövegzsonglőröket várja táborába Gazsink a Kortárs Művészeti Intézet peronján.

Nagy Márta Júlia, Lesi Zoltán és Nemes Z. Márió a Bad Reading irodalmi formáció olvasódélutánján. Fotók: Ady Géza

Az átszállások sorát este 18 órakor az örökös restiterapeuta Füredi Tamás és Vass Viktória „Origami Vs. Tesa Stift" című roppant érdekesnek ígérkező kiállítása indítja. A hivatalos menetrend szerint fél héttől jelentkezik az I. Dunaújvárosi Szabadidő Expo és Hobbibörze, azaz rendhagyó gyűjtő és szabadidős tevékenységek szemléje. Feltehetően páratlan tárgy és élmény- anyaggal tarsolyában.

Este hétkor ismét tálal az utasellátó, azaz újabb különlegességekkel érkezik a BudMeal étkezőkocsija. A buli vonaton 20 órakor tekerik fel a diszkógömböt. Először színpadon a Szagos Hörigekkók. Nyugalom, megmagyarázzuk! Az idevágó szakirodalom szerint a tizennégy éves Csernovszky Márk tízéves húgával, Fannival alapított zenekart Szagos Hörigekkók néven, melynek mára komoly rajongói vannak, és sajátosan játékos zenei világot képviselnek.

Bogyó Virág, a Csakoda csoport egyik képviselője.

Hogy pontosan milyet is, az a koncerten kiderül. Főműsoridőben a már említett Szőke Gazsi raptérítőjén tapsolhatunk. Zárásként pedig a honi lemezlovász/hip-hop szakmacsoport elnyűhetetlen figurája Dj. Mango prezentálja aktuális zenebutikját, végül pedig Rozsomák és Sackraff lesz úr az éjszakai járaton.

Péntek 10-től ismét rapszakkör Szőkével és formálódó csapatával. Este hattól ünnepélyes, szalagátvágós freskóavatás Secco&Fresh Ko. celebrálásával, utána Murányi Mózes és Virág Bogyó izgalmas jelentése az „Elítélt szabadidő"-ről. 19 óra magasságában ismét tálalás a BudMeal-ben (szerdán például Dunaújváros faunája volt terítéken), 20 órakor a megint jönnek és adagolják a rímet a raptanodások: premier, majd 21 órától Panoramic Barrier, majd a Küss Mich bulija várja a muzsikás szerelvény utasait. Szombat? Na, arról majd legközelebb!

Nézzenek: Csakoda!

Alapozó a Csakoda-táborhoz: A Csakoda fiatal képzőművészekből álló csoport, amely 2011 márciusában alakult. A csoport Képvándorlás Magyarországon elnevezésű programjával 2011 augusztus óta járja hazánk kistelepüléseit. ,,Célunk, hogy a kortárs képzőművészet legalább egy kicsiny, általunk képviselt szeletét a Budapesten kívül élő, a kortárs művészeti párbeszédből kirekesztett közönség számára is elérhetővé tegyük, és mi is bővíthessük ismereteinket." (csakoda.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!