Telekom Veszprém

2014.08.27. 19:25

Tizenhárom góllal nyert a Veszprém Újvidéken

Újvidék – Komolyabb megerőltetés nélkül is nagyon simán nyerte első bajnokiját a SEHA-Ligában a magyar bajnok és kupagyőztes MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabda együttese a szerb RK Vojvodina otthonában.

B. Virág Rita

Vojvodina_ MKB-MVM

19:32 (9:13)

Újvidék, 800 néző. V.: Gubica, Milosevic. RK Vojvodina: Kukobat - ZIVKOVIC 4, Datukashvili 2, ELEZOVIC 4 (1), Nikolic 2, ORBOVIC 4, Stankovic 1. Csere: Arsenic, Perovic (kapusok), Todorovic 2, Lazovic, Ivanovic, Marjanovic. Edző: Marko Sesum. MKB-MVM Veszprém KC: Mikler - Iváncsik G. 3, ILIC 11 (8), Chema 2, Sulic, NAGY 5, Marguc 3. Csere: Borbély (kapus), Gulyás 1, Schuch 1, Ruesga, Nilsson 3, Zeitz 2, Ugalde 1, Terzic, Kancel. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 9/8.

Történelmi pillanat szemtanúi lehettünk szerda este, amikor az MKB-MVM Veszprém KC kézilabda együttese pályára lépett az RK Vojvodina vendégeként, hiszen első hivatalos mérkőzését játszotta a SEHA-Ligában a bakonyi alakulat.

Gasper Margucnak mindössze 22 másodperc kellett a SEHA-Liga első találatához Újvidéken (Fotó: Penovác Károly)

Marguc villámgyors góljával indult a találkozó, de ezután inkább puhatolódzó játék folyt, mindkét gárda óvatosan kezdett. Csak 4:4-ig volt kiegyenlített a mérkőzés, mert a Veszprém védekezése egyre szorosabban zárt, s a támadásai is rendre góllal végződtek, így a 19. perc végére 4:9-re alakult az állás. Közben, 4:7-nél, teljes sorcserét hajtott végre Ortega edző, s szerencsére az ekkor pályára lépők sem maradtak el kezdő társaiktól. Mikler Roland is elemében érezhette magát, hiszen 12 percig érintetlen maradt a kapuja. A félidő végéhez közeledve teljesen kiütközött, hogy nincs egy súlycsoportban a két rivális. A veszprémiek a játék minden elemében szerb ellenfelük fölé nőttek.

A második játékrész alaphangulatát Nagy László indításgólja adta meg. Emberhátrányban kézilabdázott a Veszprém, ám ez cseppet sem zavarta, Ilic bombája után Mikler hárított egy hétméterest, aztán újra a veszprémi csapatkapitány, Nagy volt eredményes (10:16). Folyamatosan nőtt a különbség, a szerbek nem voltak egyenrangú ellenfelek, ám ezt a bakonyiak oldalán senki sem bánta. A 43. percben Nagy góljával először lett közte tíz (12:22). Ekkor még indított egy nagy rohamot a Vojvodina (15:22), de többre már nem volt képes, így aztán az MKB rendkívül könnyedén szerezte meg az idény első győzelmét.

A legerősebb csapatként jellemezték

A SEHA-Liga hivatalos honlapja az MKB-MVM Veszprém KC alakulatát a pontvadászat legerősebb csapataként jellemezte. A veszprémiek minden megerőltetés nélkül tudták le az első fordulót, igazolva a szakértők jellemzését. Különösebb erőfeszítés nélkül is tizenhárom gólos különbségre tettek szert a bakonyiak és csak annyit adtak ki magukból, amennyire tényleg szükségük volt. A legrosszabb számukra az öt órás hazaút, amely alaposan felforgatja a csütörtöki napirendjüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!