Lóerő

2014.08.28. 11:45

Trackwood drift: izgalmas csaták a katlanban

Rengetegen várták a driftért rajongók közül, hogy ismét megnyissa kapuit a Trackwood drift fesztivál. A külföldi pilóták pedig az izgalmas máriapócsi pályára, a magyar versenyzők az erős autókkal és hihetetlen tudással rendelkező EEDC-s ellenfelekre voltak kíváncsiak.

Szabó Zoltán

A több ezer néző azt a hihetetlen élményt kapta, amit nem nyújthat más verseny, csak a Trackwood. A pénteki edzésnap lezárásaként idén sem maradt el a városi felvonulás, valamint a gyönyörű máriapócsi templom előtti téren a versenyautók megáldása. Sajnos a szombati futamokon így is több olyan versenyző volt, akit vagy a szerencse, vagy a technika ördöge viccelt meg a legrosszabb pillanatokban. Így lett az idei Trackwood drift fesztivál a meglepetések versenye.

A szombati versenynapot a magyar drift utánpótlás legjobbjai nyitották, akik a street kategóriában érvényes szabályok alapján páros csaták nélkül, a szűk kanyarokkal tűzdelt nyomvonalon küzdöttek meg egymással. A Szlovéniából érkező Zan Golob fantasztikus versenyzéssel utasította maga mögé a magyar pilótákat. Ismét rajthoz állt Magyarország második drift pilótahölgye, Kovács Evelin, aki ismét bebizonyította, hogy nem ül háttal a volánnak. Bár Evelin mindent megtett, a dobogóra most nem állhatott fel. A Street kategória legjobbjai ugyanis ők lettek: első Zan Golob, második Vinnai Zsolt, harmadik Traumberger Ákos.

A Street kategória után a Pro kategória legjobbjai sorakoztak fel a rajtvonalnál, várva a csatára, bízva a győzelemben. Sok néző várta Kalydy Tamás és Varga Attila Attis összecsapását, és izgalmas csatát hozott Temesvári Péter és Grózinger Zsolt harca is. Végül Temesvári ellenfele az ugyancsak E30-cal versenyző Varga Attila lett. Hiába fiatalabb, hiába rutintalanabb egy kicsit Attis, ez a nap az ő napja volt és megérdemelten állhatott fel éjjel a dobogóra. Hihetetlen izgalmakkal, minimális távolsággal és őrült tempóval fémjelzett csatát hozott a 2013-as bajnok Grózinger Zsolt és a lengyel Marcin Banowicz összecsapása. Utóbbi : precíz versenyzésének köszönhetően állhatott a dobogó legfelső fokára. Így alakult ki a Pro kategória legjobbjainak sorrendje: Első lett Marcin Banowicz, második Grózinger Zsolt, harmadikVarga Attila. Ahogy leszállt az éj következett a magyar pilótákkal kiegészült EEDC mezőny tsuiso-sorozata. Biztosan sokáig emlékeznek majd a nézők az 500 lóerős Nissannal induló Vladimir Marchenko és Gvido Elksnis versengésére.. Marchenko jutott tovább. Méltó befejezése volt e fantasztikus versenynek Vladimir Marchenko és Kristaps Bluss csatája.. Marchenko az első hely elvesztését agresszivitásának és győzni akarásának köszönheti de ki az, aki hibáztatná őt ezért. Így végül az EEDC dobogósai ők lettek: győzött Kristaps Bluss, a második Vladimir Marchenko, harmadik Ivo Cirulis.

Az idei párharcok is igazolták azt, hogy a Trackwood drift fesztivál nem csupán egy a versenyek közül, hanem már fogalommá vált.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!