Haladás

2014.08.28. 12:28

Atombiztos paksi védelem

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában 19 órakor (Duna TV) pénteken a 11. Szombathelyi Haladás a 4. helyen álló, Csertői Aurél irányította MVM Paksot fogadja.

Pum András

Tavaly sokáig a kiesés ellen harcolt a paksi gárda, a mostani bajnokságban viszont remekül szerepel. Öt meccséből az első hármat megnyerte (Győr 2-0, Nyíregyháza 3-0, MTK 3-0), kétszer döntetlen játszott (Puskás Akadémia 1-1, Újpest 0-0), egy gólt kapott, a legkevesebbet az élvonal csapatai közül. Ami a Haladást illeti, a csapat védekezését nem érheti különösebb kritika, az öt meccsen beszedett hat gól jónak mondható, viszont a két rúgott találat kevés.

Tavaly ősszel a vasiak Halmosi Péter góljával 1-0-ra nyertek Pakson, a tolnaiak tavasszal revánsot vettek, ugyanilyen arányban győztek a Rohonci úton.

- A paksi csapat tavalyi gerince együtt maradt, a távozókat pedig megfelelően pótolták - jelezte Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Rutinos együttes, amelyben nincs nagyon idős és nagyon fiatal futballista, a legtöbben 23-30 évesek. Masszív gárda, összerakott védekezéssel, amelyből gyorsan átmegy kontrákba. Utóbbihoz Kecskés, Báló, Bartha, és Könyves személyében megvannak a megfelelő embereik. Egyik csapat erőssége sem a góllövés, így nem várható gólzáporos találkozó. Sokkal inkább taktikus, harcos találkozóra számítok. Számunkra nagyon fontos a győzelem, mert hiába fejlődik a csapat, a gól hiányzik. Azt remélem, hogy ezúttal betalálunk, és úgy nyerünk, hogy nem kapunk gólt. Radó András, Medgyes Zoltán sérült, Fehér Zoltán már leülhet a kispadra.

Összeállítás: Rózsa - Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona - Szakály, Iszlai - Gaál, Nagy O., Halmosi - Zamostny.

Cserék: Mursits, Jagodics,  Fehér, Németh M., Városi, Jancsó, Varga G.

Artner Tamástól megtudtuk, a próbajátékon lévő Kamil Kopunek eddigi teljesítménye meggyőzte a szakmai stábot, nagy valószínűséggel javasolják a leigazolását.

Artner Tamás reméli, kapott gól nélkül nyerünk

Ami Tommaso Rocchit illeti,a támadó korábban elmondta, fizikai lemaradása miatt mindenképpen kihagyja a mai bajnokit. Miután az egyik múlt heti edzésen megsérült a bokája, és azóta futóedzéseket végez, semmiképpen sem léphetne pályára.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Takács Gábor és Becséri Aradi József.

A Rohonci úti pénztárak 15 órakor nyitnak, a 3-as jegypénztárban ekkortól lehet klubkártyát váltani. Pénteken 10-16 óráig viszont a Legea-Haladás Ajándékboltban is van lehetőség belépőt vásárolni, 12 óráig kedvezményes, elővételi áron. Ugyanitt klubkártya is igényelhető.

Jegyárakról ITT INFORMÁLÓDHAT.

A mérkőzés szünetében a bérlettulajdonosok között barcelonai meccslátogatást, dedikált Haladás-mezt, és labdát sorsolnak ki.

Tavaly ősszel Pakson Halmosi Péter szenzációs találatával 1-0-ra vertük a házigazdákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!