Kőszeg

2014.08.29. 17:55

Újra lesz helyi buszjárat

Kőszeg - Az épülő egészségházat sokan keresik majd fel, emiatt újra lesz majd helyi buszközlekedés.

Némethy Mária

A városnak előreláthatóan októberre sikerül megépíttetni és üzembe helyezni az új egészségházat a város déli felén. Azonban helyi buszközlekedés hiányában annak megközelíthetősége a város északi és nyugati részén élők számára nem megoldott. Ezért találják indokoltnak Kőszegen egy olyan helyi kisbusz közlekedtetését a városban, amely lehetővé teszi a hét munkanapjain legalább négy alkalommal, másfél óránként a célforgalom lebonyolítását.

A kéréssel megkeresték a Vasi Volán Zrt.-t., megállapodtak abban, hogy a helyi buszforgalom részleges visszaállításakor a korábbról már meglévő autóbusz megállókat vehetik majd a közlekedők igénybe. Az épülő egészségháznál kialakítandó buszmegálló költségei jelenleg meghaladják az önkormányzat anyagi lehetőségeit, ezért az egészségügyi centrumot majd a bútorszövetgyár és a Hősi emlékmű megállóhelyről lehet majd megközelíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!