Foci

2014.08.31. 18:50

Gólzáporos meccsen kapott ki a DPASE

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Dunaújváros PASE a Győr otthonában lépett pályára, s bár nem vallott szégyent, de kikapott.

Matók János

Győri ETO FC - Dunaújváros PASE 4-3 (1-1)

Győr, 2000 néző. Vezette: Farkas (Bozó, Szalai).

Győr: Kamenar Svec, Lang, Lipták, Völgyi Rudolf, Pátkai, Windecker (Dudás) Strestik (Koltai), Priskin, Varga (Mervó). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Gavric, Szekeres, Csehi Muscat, Józsi, Böőr, Zsótér (Orosz) Thiago (Pascua), Perics. Sportigazgató: Dobos Barna.

A 13. percig kellett várni az első helyzetre, akkor Svec lövése suhant el a kapu fölött. A 17. percben vezettek a vendégek: Csehi beadását Kamenár pont Perics elé paskolta, aki 5 méterről a kapuba bombázott, 0-1. A 26. percben egyenlített a hazai csapat: a Muscat buktatta a büntetőterületen belül Liptákot, Farkas tizenegyest ítélt, amit Rudolf értékesített, 1-1, Muscatot pedig túl szigorúan kiállította.

Ám emberelőny ide, vagy oda, nem játszott gyengébben a Dunaújváros, a Győr nem találja a játékát, és az ellenszert a vendégek lelkes és kombinatív futballjára. Szünet után sem változott nagyot a játék képe, mezőnyben a DPASE teljesen egyenrangú volt a Győrrel. Egészen az 54. percig: Rudolf lapos beadását az elvetődő Milinte Pátkai elé ütötte, aki 6 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 2-1.

A 60. percben megpecsételődött a vendégek sorsa: Windecker beadását a teljesen őrizetlenül hagyott Pátkai előre vetődve, 9 méterről fejelte a kapu bal alsó sarkába, 3-1.

A 64. percben viszont szépítette a Dunaújváros: a 16-os jobb oldalán belül Svec buktatta Thiagót, az asszisztens jelzésére Farkas büntetőt ítélt, amit Böőr magabiztosan értékesített, 3-2. De nem sokáig örülhettek a vendégek, mert a 68. percben Windecker újabb pontos beadását ismét Pátkai fejelte a kapuba, 4-2. Ám a 84. percben ismét szépített a DPASE: Pericset rántották le, a büntetőt Böőr lőtte be, 4-3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!