Vép

2014.09.02. 12:05

Erdélyben járt a vépi küldöttség

Vép, Tasnád - Vépi küldöttség járt a romániai testvérvárosban a termálvizéről nevezetes település polgármesterének meghívására.

Simon Erzsébet

Ajándékokkal érkezett a vépiek küldöttsége idén is a Partiumhoz tartozó Szatmár megyei településre Vasile Mitrasca polgármester invitálására. A helyi református lelkésznek, Pakulár Istvánnak adtak át kerti aprítógépet és könyvadományt. A delegációt Kovács Péter polgármester vezette a magyar és az ukrán határ ölelésében elhelyezkedő, mintegy kilencezer 37 százalékban magyar lakosú kisvárosba.

A kapcsolat több éves, négy esztendeje testvérvárosi okirattal is nyomatékosították az önkormányzatok az együttműködést. Az idei városnapra három magyarországi és egy lengyel küldöttség érkezett, a települések vezetőivel közösen nyitotta meg az ünnepségsorozatot a tasnádi polgármester.

A kulturális műsorfolyam szereplői között magyar és román fellépőket láthatott a közönség, este tűzijáték festette színesre az eget. A háromnapos kirándulás alkalmával a vépiek ezúttal is ellátogattak Kölcsey Ferenc szülőfalujába, Sződemeterre, ahol megkoszorúzták a Himnusz költőjének emlékművét. Hazafelé tartva Ady szülőhelyét, Érmindszentet keresték fel, itt is elhelyezték a tisztelet virágait a költő emlékhelyén. A községet ma Ady Endre néven említik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!