Sport

2014.09.02. 19:10

Négy gólos hátrányból állt fel a Veszprém

Negyvenöt percig a házigazda Tatran Presovnál volt az előny, de végül a nagyobb rutinnak köszönhetően az MKB-MVM Veszprém KC behúzta ezt a mérkőzést is a SEHA-Ligában.

B. Virág Rita

Presov–MKB-MVM 29:32 (16:12)
Presov, 500 néző. V.: Nacheski, Nikolov (macedónok).
Tatran Presov: KRUPA – CIP 6, Kristopans 3, FURLAN 5 (1), Petro 3, Rabek 2 (1), ANTL 8. Csere: Vernarsky (kap.), Hrstka, Krok, Sadovyi, Radcenko, Urban L. 2, Urban J. Edző: Peter David.
MKB-MVM Veszprém: Mikler – Marguc 2, SULIC 6, NAGY 5, Schuch, Terzic, Ugalde 2. Csere: Gulyás, IVÁNCSIK G. 4, Ruesga, ILIC 7 (2), Nilsson, Zeitz 3, Chema 3. Edző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

A SEHA-Liga első fordulójában (a Vojvodina elleni ütközet előrehozott mérkőzés volt) a Tatran Presovnál vendégeskedett a magyar bajnok.

Rangadónak titulálták a szakemberek a magyar és a szlovák bajnok találkozóját, utóbbi az előző kiírásban például a liga négyes döntőjéig menetelt.

Elrontott támadásokkal indult a derbi, az ötödik percig kellett várni az első gólra, Cip akkor a hatosról senkitől sem zavartatva vágta a labdát Mikler kapujába, 1:0. Ruesga eladott labdáját követően pedig Kristopans növelte a szlovákok előnyét. A veszprémiek első találatát Ugalde szerezte.

A veszprémiek balátlövője, Momir Ilic oroszlánrészt vállalt a Tatran Presov elleni sikerből (Fotó: Penovác Károly)

Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, de a Presov a vendégeknél kevesebbet rontott, így folyamatosan két góllal vezetett. A bakonyiak védekezése nem igazán állt össze, mindig akadt egy-egy rés, amit megtaláltak az eperjesiek (8:6, 9:7). Ilic és Zeitz góljaival sikerült a felzárkózás (10:9), azonban a belelkesült fehér mezesek ezt nem hagyták annyiban és a 21. percre kialakult az eddigi legnagyobb különbség (12:9). Ortega mester időkérése után sem talált magára a Veszprém, a félidő végére pedig négy gólosra hízott a Presov fórja.

Szünet után két gyors találattal nyitott az MKB, azonban a bakonyiaknál megint öt perces gólcsend következett. A széleken életveszélyes Presov 18:14-re elhúzott. Ilic végre kibogozta a gólzsák száját és sorozatban hármat vágott (19:17). Cip gólja után ismét a Veszprém percei következtek és Iváncsik G. duplájával nagy nehezen kiegyenlített a magyar bajnok (45. perc: 21:21). Az egyre inkább fáradó szlovákok ettől kezdve nem tudták feltartóztatni a vendégek támadóit. A Veszprém magához ragadta a kezdeményezést és a végére három góllal felülmúlta a minden dicséretet megérdemlő, nagy szívvel küzdő Presovot.

 

Pénteken újra idegenben játszanak

Nincs megállás, az MKB-MVM Veszprém KC már pénteken folytatja szereplését a SEHA-Ligában. Akkor a szerb RK Borac otthonában kell pályára lépniük Nagyéknak. Az első hazai mérkőzésre sem kell sokáig várni, szeptember 13-án, 16 órától a macedón Vardar Szkopjét fogadják a bakonyiak. Ez lesz az eddigi legnehezebb mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!