Sport

2014.09.02. 18:40

Öttusa vb: bravó Gergely, Bence

Varsó - Nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a Volán Fehérvár két fiatalja, Demeter Gergely és Harangozó Bence a felnőtt öttusa világbajnokság férfi váltószámában: az 5. helyen zártak.

Matók János

Le a kalappal a Volán Fehérvár két öttusázója, Demeter Gergely és Harangozó Bence előtt, akik a felnőtt öttusa világbajnokság férfi váltójában a magyar színeket képviselték. Már a fehérvári Európa-bajnokságon is nekik szurkolhattunk, amikor a 10. helyen végeztek. Ám sokan meglepődtek, amikor a vb-re történő kiutazás előtt Bence határozottan kijelentette, hogy az első öt helyezés valamelyikével lenne igazán elégedett, s neki lett igaza.

Már a vívást nagyszerűen kezdték, hiszen a 4. helyen álltak, majd az úszásban a 10. időt érték el, így a 7. helyről várhatták a lovaglást. Szinte hibátlanok voltak, ám Bence lova levert egy akadályt, ami 7 pont levonást jelentett. A kombinált szám előtt minimális volt a lemaradásuk a 6. helyről induló kínai váltóhoz képest, de hátrafelé is figyelni kell, hiszen közvetlenül mögöttünk az Egyesült Államok, a brit, az olasz és az orosz váltó indult. Ám a két fiú bizonyított, s érett versenyzéssel a Gergelyt váltó Bence az 5. helyen ért be a célba. A világbajnok a francia váltó lett, a fehéroroszok és Dél-Korea előtt. Szerdán a női selejtezőre kerül sor, a létszám miatt 3 csoportban. Itt Kovács Saroltáért (Volán Fehérvár), és Alekszejev Tamaráért (Alba Öttusa SE) is szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!