Sport

2014.09.07. 18:15

Döntetlen profi párharc az I. Botos András Ökölvívó Kupán

Nagykanizsa - A város főterén, vagyis az Erzsébet téren felállított sátorban zajlott le szombaton az I. Botos András Ökölvívó Kupa, melynek keretében a szervezésben is főszerepet vállaló Botos András Ökölvívó Akadémia növendékei is kötelek közé léptek.

Munkatársunktól

Az előzetesen tervezett 10 versenyzőhöz képest az osztrák vendégek csupán 4 öklözővel érkeztek, így több súlycsoportban az akadémia növendékei mérkőztek egymással. Korpics Miklós edző elmondta, így is elégedett volt Mátés Patrikkal, Virth Rajmunddal és Dernárecz Istvánnal, ugyanakkor azt is megtudtuk: Virbán Gábor már nem tartozik a kanizsaiak kötelékébe, a fiatalember visszatért Gyöngyösre.

Az ökölvívóestre megérkeztek a beharangozott egykori nagyágyúk: a publikum köszönthette Kovács Attila „Viperát", Kótai Mihályt és Szikora Istvánt, vagyis „Bunyós Pityut" is.Velük debütált az országos veterán ökölvívó találkozó, a hajdani kedvencek pedig a főtéri ringben történteket is részletesen értékelték.

Radics Béla Balázs Krisztofer kék.

Aztán – már estébe nyúlón – következett egy profi összecsapás cirkálósúlyban, a második hasonló mérkőzés a sportág kanizsai történetében. 21 órára már mintegy ötszázan gyűltek össze a rendezvénysátorban, hogy láthassák a „hazai" Kozma Tamás, illetve Zsálek Ferenc bokszolását. A találkozót négy menetesre tervezték, és végig is ment, hogy aztán döntetlent hirdessenek a végén.

– Ez volt az első profi meccsem, s úgy éreztem, az elején jobban ment, a végére azonban kissé elfáradtam – értékelt az őrtilosi származású Kozma Tamás, aki amúgy az akadémián tréningezik, miközben hetente egy-egy edzése Zalaegerszegen is van. – Persze, kis szerencsével, hozni is lehetett volna a párharcot, s annak azért örülök, hogy sokan voltak kíváncsiak a ringbeli teljesítményünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!