Kézilabda

2014.09.09. 18:45

Az FKC viharsarki kirándulása

A második fordulóban Békéscsabán vendégszerepel az FKC kézilabdacsapata. A szerdai meccs érdekessége, hogy a nyáron szerződtetett Bakó Botond visszatér korábbi sikerei színhelyére.

A csabaiak vereséggel, a fehérváriak sikerrel kezdték az új szezont, igaz, mindkét eredmény borítékolható volt.

A viharsarkiak a világ legjobb csapatához, az utóbbi két BL-kiírás győzteséhez, Győrbe látogattak és szenvedtek 35-17-es (16-8) vereséget, a koronázó városiak 23-20-ra (12-12) legyűrték a Debrecent. Az FKC ezzel sorozatban a 11. bajnoki idényét kezdte győzelemmel, a klub vezetői érthetően bíznak abban, hogy a folytatás is hasonló lesz. Persze, pontosan tudják, Csabán nyerni sohasem könnyű, nem is sikerült sokszor az utóbbi időben. 2008 márciusában összejött a diadal, aztán legközelebb 2013. januárjában. Az a derbi sem indult jól, ám a profi sporttól a nyáron elbúcsúzott Trimmel Brigitta bizalmat kapott Pal Oldrup Jensen vezetőedzőtől, a kispadról beszállva élete meccsét produkálta, nem lehetett neki gólt lőni. A védhetetlent is védte, a fehérváriak végül bravúros, 25-24-es diadalt arattak.

A nyáron, Békéscsabáról igazolt Csáki Viki védekezik középen

Az elmúlt években nem csak a fehérváriaknak jutott kevés diadal, mások sem győzni jártak az Előréhez. Az FKC 1997 óta 17 meccset vívott az ENKSE otthonában, a találkozókon 9 csabai győzelem, 2 döntetlen és 6 fehérvári siker született. A legutóbbi szezon mindkét, távoli találkozóját a Bakó Botond dirigálta lila-fehérek nyerték, az alapszakaszban 25-21-re, a rájátszásban pedig 29-24-re győztek. Itt az ideje, hogy a fehérváriak javítsanak az idegenbeli mérlegen. A tavalyi idényhez képest jelentős változások zajlottak mindkét klubnál, a leglényegibb, hogy a nyáron Bakó átült a fehérvári kispadra, valamint követte őt a szélső, Csáki Viktória is. A szakvezető optimistán várja a szerda este, 19 órakor következő, a Duna TV által élőben közvetített találkozót.

- Természetesen különleges meccs lesz, visszatérek legutóbbi állomáshelyemre. Függetlenítem tudom magam az utóbbi két idény emlékeitől, csak az FKC győzelme lebeg a szemem előtt. Egyértelműen nyerni megyünk Békéscsabára. Mindenki egészséges, a korábban sokat kihagyó Herr Anita és Tilinger Tamara is teljes értékű harcos, bízom abban, hogy stabilan védekezünk, a támadásoknál pedig nem csak az előkészítésben, hanem az utolsó fázisban is higgadtak leszünk - közölte Bakó Botond.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!