Kosárlabda

2014.09.10. 13:45

Az Alba Fehérvár hazai minitornája

Péntektől vasárnapig nemzetközi kosárlabda felkészülési minitornát rendez az Alba Fehérvár, további résztvevő az erdélyi Nagyvárad és a szlovák Prievidza (Privigye). Mindhárom nap egy-egy mérkőzést láthatnak a nézők.

Matók János

Sajtótájékoztatót tartottak szerdán az Alba Regia SC elnöke, Dávid Kornél, az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója, Halm Rolland, Marcel Tenter vezetőedző, és Simon Balázs csapatkapitány részvételével. A téma pedig a hétvégi fehérvári, illetve a múlt heti nagyváradi torna volt, ahol az Alba Fehérvár is szerepelt.

Ez utóbbi rendezvényről Tenter elmondta, hogy 4-5 napi közös edzés után nem volt könnyű pályára lépni, de máris nagyon sok pozitív dolgot látott az Albától. Ugyanakkor nagyon sokat kell még dolgozni annak érdekében, jó csapat legyen a fehérvári. Védekezésben főleg az egyéni feladatokban kell javulni, míg támadásban a csapatjáték az elsődleges, el kell kerülni a rossz döntések miatti hibákat.

Simon Balázs csapatkapitány várja a Real elleni mérkőzést

Az Alba csapatkapitánya, Simon Balázs is hasonlóan vélekedett a nagyváradi tornát illetően. Mint elmondta, összességében pozitívan értékelhetik a teljesítményüket, bár 40 percig még nem, de 30-32 percig jól játszottak, ám azt követően hullámvölgybe kerültek a meccseken. Annak érdekében, hogy erős csapattá váljanak, az edzéseken keményen dolgoznak, a légiósok is egyre jobban beilleszkednek.

A hétvégi felkészülési tornán szeretnének visszavágni a Nagyváradnak, és legyőzni a Prievidzát. Ám Simi szerint a legfontosabb céljuk az, hogy a bajnoki nyitányra az Alba jó csapat legyen.

A hétvégi program az alábbi, péntek 17,30: Alba Fehérvár Nagyvárad (pénztárnyitás 15.30), szombat 17 óra: Nagyvárad Prievidza, vasárnap 19 óra: Alba Fehérvár Prievidza (pénztárnyitás 17 óra). A nézők számára fontos tudnivaló, hogy a Vodafone Sportcentrumba csak a Gáz utca felől tudnak belépni, a többi bejárat zárva lesz. Az Alba pénteki és vasárnapi meccsére egyaránt 500 forint a belépődíj, a Nagyvárad és a Prievidza összecsapása ingyen lesz látható. Azt is érdemes lesz megtekinteni, hiszen mindkét csapatban 6-6 légiós lép majd pályára.

Mint ismert, az egyhetes próbajátékra érkezett Cleveland Malvin szerződést kapott az Alba Fehérvártól, a nagyváradi teljesítménye után.

Bár látszott rajta, hogy az európai játékstílust illetően tapasztalatlan, de óriási akarattal játszott, ponterős volt, nem erőlködött, teljes mértékben pozitív volt a hozzáállása, így nem volt vitás, hogy szerződtetjük jellemezte a játékost Marcel Tenter.

A játékoskeretet illetően egy kérdésre Halm Rolland kijelentette, hogy a szerb center Dalibor Djapa honosítása hosszabb időt igényel, de reményeik szerint 2015. február végéig megtörténik, s akkor lehetséges egy újabb légiós szerződtetése. A jelenlegi keretben adott a 10 felnőtt játékos, hozzájuk 2-3 fiatal játékos csatlakozhat.

Természetesen nem kerülhettük ki az Alba és a Real Madrid gálameccsét sem, melyről Simon nyilatkozott:

- Természetesen mindannyiunknak nagyon nagy élmény lesz a Real Madrid ellen játszani. Nem csak egy magyar játékosnak, minden kosárlabdázónak. Úgy gondolom, hogy a helyén kezeljük a tényt, de most még nagyon korai beszélni arról a meccsről, hiszen még csak a felkészülés közepén tartunk, s október 8-ig bőven van még idő. Mi arra készülünk, hogy játszunk velük egy jó mérkőzést, mely összecsapás számunkra egy jó felmérő lesz a bajnokságra, arra, hogy hol is tartunk a munkában. De természetesen arra is jó lesz, hogy lássuk: európai csúcs szinten miként kosárlabdáznak. Remélem, valóban sikerül majd jól szórakoztatni a nézőket - vélekedett a fehérváriak csapatkapitánya.

Legyen neki igaza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!