Foci

2014.09.10. 19:00

A Videoton és a Csákvár továbbment, a Sárosd és az Iváncsa kiesett

Négy Fejér megyei labdarúgó-csapat lépett pályára szerdán, a Magyar Kupa második fordulójában. Az esélyesek továbbmentek, a kicsik kiestek.

Matók János

Kunszállás SE - Videoton 0-8 (0-4)

Kunszállás, 500 néző. Vezette: Csonka (Szpisják, Medovarszki)

Kunszállás: Gyenes (Hajnal, 75.) Kövecs (Balla, 65.), Bertus, Mizsei F., Koleszárik, Jusztin Pöszmet T. (Kiss K., 75.), Pöszmet Zs., Szalai I., Kertész Á. Mizsei A.Edző: Kertész Gábor

Videoton: Horváth T. Heffler T., Caneira, Chakla, Fejes Trebotic, Sejben (Véninger, 78.) Pajac, Kleinheisler (Valkovszki, a szünetben), Nagy Zs. (Király B., 66.) Feczesin. Vezetőedző: Joan Carillo

Gólszerző: Nagy Zs. (0-1) a 19., Feczesin (0-2) a 22., Trebotic (0-3) a 26., Pajac (0-4) a 27., Pajac (0-5) a 61., Chakla (0-6) a 80., Feczesin (0-7) a 83., Feczesin (11-esből, 0-8) a 88. percben

Ahogy az várható volt, a Videoton mestere, Joan Carrillo olyanoknak adott lehetőséget, akik korábban kevesebbet szerepeltek a bajnokikon. A megyei I. osztályú csapat szinte ajándékba kapta a második fordulós szereplés lehetőségét, mivel a Vidi eredeti ellenfelét, a Rákosmenti KSK-t egy játékos jogosulatlan szereplése miatt kizárta a kupából. A félezer néző előtt lejátszott összecsapáson már az első pillanattól kezdve domináltak a fehérváriak, és sorban szerezték a szebbnél szebb gólokat. Első meccsét játszotta piros-kékben a Zágrábból igazolt Marko Pajac, aki nagyszerűen debütált és két gólt tett be a közösbe. A Videoton simán lépett tovább ellenfelén, és Joan Carrillo annak is örülhet, hogy nem sérült meg senki.

Iváncsa - DVTK 0-4 (0-2)

Iváncsa, 500 néző. Vezette: Barna G.

Iváncsa: Vörös T. Csikesz, Aradi (Pregiczer, 75.), Fodor G. (Barta, 59.), Facskó Sinka, Jankovics Berényi, Nagy A., Mondovics (Schäffer, 66.) Balogh L. Edző: Miskovicz Bálint.

Diósgyőr: Rados Bori, Debreceni, Szalai V., Husic Marjanovics, Elek Á. (Egerszegi, 64.), Bognár I., Barczi Griffiths (Csirszki, 59.), Takács T. (Grumics, a szünetben) Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gólszerző: Griffiths (0-1) a 16., Griffiths (0-2) a 34., Grumics (0-3) a 46., Bognár I. (0-4) a 76. percben

Amit eltervezett a Fejér megyei I. osztályú bajnokság bajnoka, az Iváncsa, azt teljesítette, Nagy Attiláéknak sikerült megnehezíteni élvonalbeli ellenfelük dolgát, azonban kijött a különbség, és a diósgyőriek egyenletesen elosztották a két félidő között találataikat.

Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, ilyen mérkőzésre számítottam. Úgy érzem, annyira alárendelt szerepet nem játszottunk, de kijött a három osztálynyi különbség. A csapatom mindent megtett azért, hogy szorossá tegye a mérkőzést, jól szórakoztak a nézők mondta a mérkőzés után Miskovicz Bálint, az iváncsaiak edzője.

Sárosd - Salgótarján 1-2 (0-2)

Sárosd, 300 néző. Vezette: Gyarmai II . Tibor.

Sárosd: Pap B. Arany, Somogyi, Béres (Kovács Zs., 83.), Meszlényi Tornyai, Rauf (Kövecses, 24.), Dvéri, Egerszegi (Tiber, 64.), Truszek Gál. Játékos-edző: Dvéri Zsolt.

Salgótarján: Kozma Privigyei, Liszka, Csornij, Nagy K., Toricska, Banai, Popovics, Kiss K., Olasz, Maicon. Edző: Takács László.

Gólszerző: Olasz a 16. (0-1), Privigyei a 30. (0-2), Gál a 65. (1-2).

Nem csak a csapatok nehezítették meg egymás dolgát, hanem az eső és a felázott talaj is. Az első félidőben némileg kishitűen futballozott a Sárosd, így NB III-as ellenfele két fejesgóllal vezetett. A második játékrész egyértelműen a hazaiaké volt, Gál Péter Truszek beadása után szépített is, de az egyenlítés nem jött össze, pedig talán megérdemelte volna a megyei II. osztályú Fejér megyei csapat.

Ikarus BSE - Aqvital FC Csákvár 1-5 (0-3)

Budapest, 100 néző. Vezette: Dolnegó.

Ikarus: Skravanek Szécsi, Vágó, Horváth K. (Orbán, 68.), Devecser, Kasinszky, Balogh B., Picikász (Steuer, 59.), Molnár I., Zsemle, Zubovics (Szabó P., 62.). Edző: Krampek Nándor.

Csákvár: Szabó B. Wild, Dulló, Sötét, Barcsay Domokos, Reydan Molnár T., Varga (Hajdú, 46.), Mihály (Molnár Cs., 46.) Horváth (Bakos, 62.). Vezetőedző: Bognár György.

Gólszerző: Varga Z. (büntetőből) a 8. (0-1), Horváth R. a 25. (0-2), Domokos a 42. (0-3), Molnár I. az 54. (1-3), Molnár Cs. a 79. (1-4), Molnár Cs. a 91. (1-5).

Egyetlen pillanatban tűnhetett úgy a budapesti BLSZ I-es csapat szurkolói számára, hogy van esélyük a továbbjutásra: mégpedig a második félidő 54. percében, amikor Molnár I. szépített. Ekkor azonban már háromgólos e-lőnyben volt az NB II-es Fejér megyei alakulat, és lényegében már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését. A mérkőzés hajrájában azért a csereként beállt Molnár Csaba ismét megmutatta, hogy rendkívül gólérzékeny és kétszer is mattolta az Ikarus kapusát, beállítva ezzel az 1-5-ös végeredményt. A Csákvár rendkívül könnyedén lépett a következő körbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!