Szombathely

2014.09.10. 19:17

Haladás: a Fidesz támad

Szombathely – Adok-kapok Haladás-ügyben: a Fidesz Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő lemondását követeli, Czeglédy Csaba a Fidesz „kétségbeesett csapkodásáról” beszél.

Ölbei Lívia

„Hány milliót keresett jogtalanul Czeglédy Csaba a Haladás-játékosok eladásából?", kérdezi a Fidesz szombathelyi szervezete abban a közleményben, amelyet szerda este juttatott el a Vas Népe szerkesztőségébe. A közlemény szerint „az elmúlt hónapokban egy sor kiváló Haladás-játékos eladása borzolta a szurkolók kedélyeit Szombathelyen. Képmutató módon Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője is a megmondó emberekhez csatlakozott, miközben cégének, a Czeglédy Ügyvédi Irodának hivatalos engedélye van az MLSZ-től játékos-ügynöki tevékenység folytatására.

Játékos-ügynök Czeglédy annak ellenére, hogy önkormányzati képviselőként tagja a közgyűlésnek, mely 51 százalékban tulajdonosa a Haladás Labdarúgó Kft.-nek. Ennél fogva a szocialista politikus akár olyan információkhoz is juthat, olyan előterjesztéseket vihet az önkormányzati testület elé, amellyel befolyásolni tudja a Haladás Labdarúgó Klub működését, játékoseladásait. Nem csak jogtalan előnyhöz juthat így – akár a tulajdonos szombathelyi önkormányzat rovására –, de vét a Játékos-ügynök licenc-szabályzat ellen is".

A Fidesz Szombathelyi Szervezete felszólítja Czeglédy Csabát, hogy „fejezze be az ismételt jogsértést, mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról, valamint képviselőjelöltségéről". Egyúttal kezdeményezi, hogy „a Magyar Labdarúgó Szövetség vonja vissza dr. Czeglédy Csaba, illetve a dr. Czeglédy Ügyvédi Iroda ügynöki engedélyét".

Czeglédy Csaba érdeklődésünkre úgy reagált, hogy megérti a szombathelyi Fidesz „kétségbeesett csapkodását, ugyanis jelentősen megrogyott a támogatottságuk Lazáry Viktor és társai drogügyei, illetve 4 évi dologtalanságuk miatt".

Hozzátette: „Azt majd eldöntik a választók, hogy a város fejlődésére vagy a szombathelyi hiteltelenné vált fideszesekre szavaznak. Sem a Haladás taggyűlésén, sem a közgyűlésen olyan döntésben nem vettem részt, amely Haladás-játékosok eladásáról szól. A legutóbbi közgyűlésen Puskás Tivadar terjesztett be olyan döntést, amelynek alapján a fideszes többségű közgyűlés Haladás-játékos eladását támogatta. A szombathelyi Fidesz ne az MLSZ szabályzatát, hanem a bajnoki tabellát nézegesse, ott is láthatják munkájuk eredménytelenségét. A szombathelyi Haladásnak az elmúlt 8 évben több támogatást adtam, mint a szombathelyi fideszesek együttvéve".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!