Sport

2014.09.14. 17:25

Győzött a fehérvári atlétika jövője

Az atlétika ünnepének adott ismét helyszínt a székesfehérvári atlétikai stadion. A hétvégén itt rendezték meg az országos csapatbajnokság döntőjét.

Silye Sándor

Az első nap jó volt látni a lelátón izgulókat, a pályán nyüzsgő atlétákat. A közönség 600 méteres futópályáján ki egyedül, ki kettesben rótta a (kilo)métereket, míg mások csapatban futottak rendületlenül. Tizenkét női és ugyanannyi férfi csapat küzdött a sikerért. A felnőtteknél nem szakosztályok versenyeztek, több egyesület alkotott egy társulatot – fantázia néven, az ARAK, a Tatabánya és a Győr alkotta a Pannon Trió egyletét. A serdülők közt a szakosztályok viaskodtak.

A házigazdák szombatja felemás lett, mert a felnőttek a 7. helyen várhatták a folytatást, de a serdülő lányok, fiúk táblázatát az ARAK ifjai vezették. A verseny nagyságát jelzi, hogy a Pannon Trió annak ellenére távol volt az élen állóktól, hogy Zsiga Mónika 400 gáton fölényesen nyert, de első lett a női 4x100 m váltó (Rizinger, Zsigovics, Zsiga, Turcsik) is. Második Szabó Dániel 100 síkon, harmadik Szabó Dezső távolugrásban, Kószás Kriszta 3000 gáton, Babos Rita pedig a hármasugrásban.

Reizinger vitte célba a 3 arakossal felálló női 4x100-as váltót (Fotó: Koppán Viktor)

– Elfáradtam! – közölte a ma már edző, de most a hármasugrásban versenyző, ott bronzérmes Babos Rita.

Az első GEAC-BEAC-IKARUS (194 pont) trió mögött hetedik Pannon 139 pontot gyűjtött, a harmadiktól 47 pont választotta el ekkor.

A serdülő Pisch Milán (100 sík), Deák Márton (300 gát), a 4x100-as fiú váltó nyert, második lett Szépe Gergő távolugrásban az első helyzettel azonos eredménnyel, testvére Szépe Flóra is eme előkelő helyen végzett ötösugrásban, Punk Adrienn szintén második 800 méteren, Darabos Aliz harmadik.

Vasárnap a serdülők kezdtek, az arakos Endrész Klaudia (távolugrás), Budai Boglárka (300 m) második, harmadik Szépe Gergő (ötösugrás), Pisch Milán (300 m), Németh Zsolt (100 gát). A lányoknál az ARAK nyerte a csapatversenyt, a fiúk másodikok lettek, az összetett versenyben is az ARAK diadalmaskodott az Ikarus előtt.

Három óta után leszakadt az ég, zuhogó esőben kellett futni, dobni az atlétáknak, ám amikor villámlott, megállították a viadalt. A felnőtteknél a vihar kezdetéig 7 számot rendeztek, a Pannon Trió versenyzői közül a férfi hármasugró László Dávid volt a legjobb, negyedik lett. Aztán folytatódott az eső és a verseny, immár villámlás nélkül. A 200 méteres síkon Zsigovics Natália harmadik lett, a férfiaknál Szabó Dani nyerte a futamát, időeredménye az 5. helyhez volt elég. Ötezer méteren Farkas Dáriusz megismételte a bajnokságon elért 5. helyét. A verseny végén a csattanónak számító két 4x400 méteres váltóban nem indult a Pannon Trió csapata, így a fehérváriak sem voltak már érintettek a csapatbajnokság hajrájában.

Azány serdülő váltóje lett a női csapatbajnok, a fúk a másodikok, összetettben is az ARAK nyert (Fotó: Tölgyesi Előd)

A felnőtt atléták bajnoka a GEAC-BEAC-Ikarus trió volt 418,5 ponttal, 2. BHSE-UTE (385,5), 3. DSC-SI-Nyírsuli (354) ... 8. Pannon Trió (241), azonos pontszámmal a 7. FTC-KSI-BSI hármassal.

Viharos vasárnap volt több értelemben is, érdekes körülmények között rendezett versennyel. De a végére kisütött a nap, és győzött – az atlétika!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!