Sport

2014.09.14. 19:35

A Ferencváros legyőzte a Puskás Akadémiát

Csak a 79. percben kezdett el futballozni a Puskás Akadémia FC, ennek köszönhetően kikapott a Fraditól.

Matók János

Ferencváros–Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 7082 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kelemen, Georgiou).
Ferencváros: Dibusz – Bönig, Mateos, Pavlovics, Dilaver – Busai (Nalepa), Gyömbér, Kukuruzovic – Lauth (Csukics), Somalia (Ugrai) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Puskás Akadémia: Danilovics – Szélesi, Vaszicsku, Tamás M., Gohér (Fabio) – Polonkai (Papp), Tóth B. – Szakály D., Lencse, Czvitkovics (Sallai) – Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Már a 2. percben gondban lehetett Benczés Miklós, hiszen Vaszicsku „besárgította” magát, s félő volt, hogy idő előtt kiszáll a játékból, de megúszta a második lapot. Ami azt illeti, a 24. percig tartotta magát a vendégcsapat, ám azt követően a Fradi 60 másodpercen belül kétszer is betalált. Előbb Bönig bal oldali beadását Lauth fejelte a kapuba 7 méterről Gohér szorításában, majd szinte a középkezdés után labdát szereztek a hazaiak, Kukuruzovic indítását Lauth passzolta középre az érkező Böde elé, aki 5 méterről Danilovic mellett a kapuba lőtte a labdát, 2-0.

Kellett egy kis idő, míg a vendégek magukhoz tértek, a Fradi visszavett a lendületből, de a kapuja nem forgott veszélyben, csak a 42. percben, amikor Lencse 7 méterről lőhetett, de célt tévesztett.

A szünet utáni folytatásban is a Fradi uralta a játékot, de a legjobb helyzeteiket is elszórakozták a zöld-fehérek, vagy pedig Danilovics védett nem egyszer bravúrosan. Ez viszont hazai szemszögből megbosszulta magát, mert a 79. percben Lencse passza után a 17 éves Sallai Roland 12 méterről okosan a bal alsó sarokba lőtte élete első NB I-es gólját, 2-1. Ezt követően kezdett el támadni az egyenlítésért PAFC, csak az az érthetetlen, hogy addig miért nem?

A Ferencváros őrizte az újabb góltól a kapuját, és sikerrel tette, pedig a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de már eredménytelenül. Tanulság: a meccs nem a 79. percben kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!