Kőszeg

2014.09.14. 18:40

Jurisics-vár: második ütem

Kőszeg - Munkagépek dolgoznak a Jurisics-várnál, megkezdődött ugyanis a felújítás második üteme. Ezúttal a külső várudvart teszik rendbe.

Cseszkó Tamás

Másfél évig tartott a Jurisics-vár felújításának első üteme.

A felújítás második ütemében megújul a közművelődési szolgáltatóház tetőszerkezete, felújítják a homlokzatot, és külső nyílászárókat is cserélnek. Új burkolatot kap a vár belső és külső udvara, de a csapadékcsatornát is építenek, valamint öntözőrendszert alakítanak ki. Mindezeken túl új külső közvilágítási rendszert létesítenek, valamint kertészeti, parkosítási munkák is várnak a kivitelezőkre. A beruházás része a vár külső és belső hídjának felújítása, burkolatcseréje. A külső várudvar új lehetőségeket biztosít a városnak, itt kap majd helyet az ostromcsapatok raktára, a Marcipán Mesegaléria, valamint az ifjúsági klub is, de végre megfelelő teret tudnak biztosítani a Concordia Barátság Énekegyüttesnek, valamint a Kőszegi Vonószenekarnak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!