Szombathely

2014.09.17. 19:10

111 millió forintból újult meg a társasház

Szombathely – Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly projektmenedzser a sajtó munkatársaival együtt nézte meg az épületet.

Felújították és hőszigetelték a homlokzatot és a tetőt, nyílászárókat cseréltek, új burkolatot kaptak a közösségi helyiségek és a függőfolyosó, továbbá a kültéri elektromos munkákat is elvégezték – teljesen megújult az Óperint utcai társasház.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, hogy 111 millió forintot költöttek a munkálatokra az Integrált Városfejlesztési Stratégia második ütemének keretben.

Szólt arról is, hogy megtörtént az elektromos fővezeték cseréje, valamint tíz, jelenleg üresen álló lakást is teljesen felújítanak.

A lakásokban az elektromos hálózatok és a szerelvények cseréjén túl festenek és burkolnak.

Szijártó Győző, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a felújítás alatt álló Óperint utcai ház előtt (Fotó: Médiaközpont)

Illés Károly projektmenedzser kiemelte: az infrastrukrutális fejlesztéseken túl programok szervezésére is van lehetőség a projekten belül. Az itt élő kisebbségnek felzárkóztató képzéseket terveznek, de volt már képeslapkiállítás is. A munkálatok nem csak az épületen belül zajlanak. Folytatódik az Óperint utcai körforgalom kiépítése is, amely elkészülte után segít a környék közlekedési gondjain. Jelenleg ezen a vonalon a munkálatok miatt félpályás útlezárás és forgalomkorlátozás van érvényben. A körforgalom várhatóan november 26-ára készül el.

Szintén az Integrált Városfejlesztési Stratégia része az az evangélikus, valamint a református templom felújítása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!