Sport

2014.09.17. 13:35

Az utolsó nagy versenynek ad helyszínt ebben az évben az atléták stadionja a hétvégén

Székesfehérvár – A hétvégén ismét nagy eseménynek ad helyszínt a Bregyó közi atlétikai stadion. Szombaton, és vasárnap ott rendezik meg az összetett magyar bajnokság küzdelmeit.

Silye Sándor

Nem panaszkodhatnak a megyeszékhely sportbarátai, illetve az atlétika hívei. A látványsportágnak számító csapatversenyekben a fehérváriak labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában a honi élmezőny résztvevői, mi több, októberben a Real Madrid kosarasai a kosárlabdázók helyi sportcentrumában lépnek parkettre, jégkorongban a nemzetközi EBEL sorozatában érintettek a FAV19 játékosai. Az egyéni sportágban is hasonló a helyzet, Székesfehérvár volt az otthona az idei férfi, női felnőtt öttusa Európa-bajnokságnak, a Gyulai István Memorial megmérettetésen a világ atlétikájának a krémje látogatott a Bregyó közbe. De itt rendezték a honi bajnokságot, csapatbajnokságot e sportágban, most pedig az összetett bajnoki címért harcolnak majd.

Legutóbb ezüstérmesek voltak Pisch Milánék – és most itthon?. Fotó: ARAK

A férfiak és nők az alábbi korcsoportokban versenyeznek egyéniben és 3 fős csapatokban a bajnoki érmekért, helyezésekért, kivéve az újoncokat, ahol négy fő alkotja az ifjak rajthoz álló együtteseit. Férfiak: újonc négypróba, serdülő hatpróba, ifjúsági nyolcpróba, junior tízpróba, tízpróba U23 és felnőtt. Nők: négypróba újonc, ötpróba serdülő, hétpróba ifjúsági, hétpróba U23, felnőtt kategória.

Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője az alábbiakat mondta a hazaiak hétvégi esélyeiről.

– Fiatalokkal vágunk neki a két napnak, összesen 18 atlétánk áll rajthoz az újonc és a serdülő korosztályokban. A serdülő fiúkat az élbolyba várjuk, így a Szépe Gergő, Deák Márton, Pisch Milán trió a végén a dobogóra állhat. A lányok mezőnyében Mátó Sára egyéniben a legjobb három között végezhet, miként az újonc csapat és Endrész Klaudia is.

A versenyek szombaton és vasárnap is 10.30 órakor kezdődnek és 4 óra után érnek véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!