Foci

2014.09.18. 08:16

Alba Liga: a Bádogos örülhetett a végén

Az előző évben indult először útjára a labda a városi kispályás labdarúgó bajnokság helyére lépő Alba Liga sorozatában. Most, pedig a Liga kupasorozatának döntőjét rendezték, amelyben a Bádogos-Greco Petrol diadalmaskodott.

Káldor András

Ma már tudjuk, hogy a Liga életre hívásával igazi sikertörténet részesei lettek a csapatok, játékosok, szervezők egyaránt. Azzal, pedig, hogy az idei bajnokság kezdete előtt először rendezték meg a szezonnyitó kupát az Alba Liga I. osztályának első hat helyezettje, illetve a II. és III. osztály csoportbajnokainak részvételével, újabb mérföldkövéhez érkezett a kezdeményezés. Szerdán este a Főnix Grund műfüves pályáin rendezték a sorozat fináléját. Az elődöntőben nagy meglepetésre a bajnoki címvédő Döcös 2-0-s vereséget szenvedett a Pasa Kebab-Dávid-Kiss Kft.-től, míg a Bádogos a Városgondnokság SE-t győzte le 4-2-re. A bronzmeccsen a Városgondnokság ellen vigasztalódott a Döcös, 6-3-s sikerük jelentette számukra a harmadik helyet. A döntőben, pedig végig szikrázó összecsapáson a helyzeteit jobban kihasználó Bádogos nyert 2-0-ra a Pasa Kebab ellen.

A kupáknak megvan az a varázsa, hogy a „kis” csapatból „nagy” csapat lehet. Kétségtelen, hogy az Alba Liga I. osztályának egyik nagy vesztese tavaly a Bádogos-Greco Petrol együttese volt. Az előző években, a kispályás bajnokságokban sikert sikerre halmozó gárda végig a középmezőnyben tanyázott, és csak a pontvadászat hajrájában harcolta ki az 5. helyet. A 2014/15-s szezon felvezetéseként életre hívott Alba Liga Kupát viszont elhódította a Horváth László irányította csapat, méghozzá magabiztos, egyenletes teljesítménnyel. – Az utóbbi időben átalakult a csapat, távozók, valamint sérülések gátolták a fejlődést. Ennek a kupának a megnyerése talán bizonyítja azt, hogy van jövője ennek a társaságnak.

Végvári Ádám a kupagyőztes egyik legjobbjaként értékelt. – Színvonalas, szoros meccseket hozott a Final Four. Tudtuk, hogy mire számíthatunk a döntőben tipikus egygólos meccs volt, igaz a végén kettő lett belőle, de összességében nüánszok döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!