Káld

2014.09.18. 10:23

Káld: kis falu nagy fejlesztései

Káld - Leader pályázatokon nyert forrásból fejlődik a település. A közelmúltban három jelentősebb beruházásuk volt: felújították a ravatalozót, játszóteret építettek és akadálymentesítették a polgármesteri hivatal épületét.

Vida Károly polgármester a felújított ravatalozónál

Mint azt Vida Károly polgármestertől megtudtuk, 15 millió forintból újították fel a falu temetőjében lévő ravatalozót: kifestették, vakolták, előtetőt építettek és térkövezték a járdát. Ugyancsak pályázati forrásból, összesen 4,3 millió forintból játszóteret építettek, amit nagy örömmel vettek birtokba a gyerekek. 16 millió forintot költöttek a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére, ebből a pénzből egy parkoló kialakítására is futotta. Egy kisbuszt is sikerült vásárolniuk, amit a jövőben település egyesületei, csapatai és kulturális csoportjai használhatnak. A sikeres pályázatok készítésében nagy szerepe volt a Káldi Hagyásfa Egyesületnek, amely az önkormányzattal együtt segítette és felügyelte a pályázatok megvalósulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!