Sport

2014.09.18. 09:55

Az Alba Fehérvár kosárlabdázói a golf rejtelmeivel ismerkedtek

Székesfehérvár - Szerdán délután egy meghívásnak tettek eleget az Alba Fehérvár játékosai, vezetői, és támogatói: Balatonudvariban, a Balaton Golf and Yacht Clubban a golf rejtelmeivel ismerkedtek.

Matók János

A labda gömbölyű, legyen ez kosár, vagy golf – ez volt az első megállapításuk az Alba Fehérvár kosárlabdázóinak, akik szerdán kora délután Sarlós Tibornak, a Balaton Golf and Yacht Club elnöke meghívásának tettek eleget Balatonudvariban. A sportolókkal tartottak a klub vezetői, szakmai stábja, és szintén meghívást kaptak a csapat támogatói, akik kötetlenül elbeszélgethettek a kedvencekkel.

Miután a társaság megebédelt, beszálltak a golfpályákon használatos elektromos kisautókba, hogy megismerkedjenek a nagy kiterjedésű pályával – egy-két „pilóta" mintha ralipályán érezte volna magát... –, majd rövid szakmai eligazítás után elkezdődött maga a golfozás. Ebben leginkább Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke járt az élen, hiszen leggyakrabban –2-3 évente – ő veszi kezébe az ütőt. A játékosok egytől egyig élvezték a kikapcsolódásnak ezt a formáját, leginkább az amerikai légiós, Lasan Kromah, aki elmondása szerint életében először fogott ütőt a kezében, ám szinte hibátlanul találta el a messzire szálló labdát.

Persze, nem volt nehéz dolga, hiszen Horváth Orsolya technikai vezetőtől hasznos tanácsokat kapott. Természetesen a többiek is, akik viszont már annak is örültek, ha elsőre eltalálták a labdát. Mint Simon Balázs csapatkapitány, aki társaival együtt élvezte, és nagyon hasznosnak tartotta ezt a közösséget összetartó, az edzések monotonitását feloldó kikapcsolódást. Véleménye megegyezett Halm Rolland szakosztály-igazgatóéval, aki a házigazdának megköszönte a meghívást, hiszen a partnertalálkozó valamennyi résztvevője kitűnően érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!