Sport

2014.09.18. 12:52

Futsal - Elkezdődött az NB II-es idény

Székesfehérvár – Három évvel ezelőtt szélesedett Székesfehérvár addig sem szűkös sportpalettája. Néhány lelkes fiatalember poraiból feltámasztotta a futsalt a városban, és Fehérvár Futsal néven elindítottak egy csapatot az NB II Nyugati csoportjában.

Jókora meglepetést okozott az együttes, hiszen rögtön a debütáló szezonban, a csoport alapszakaszában a harmadik helyen zártak, majd a rájátszásban az ezüstérmet megszerezve az osztályozón esélyük volt arra, hogy kiharcolják az NB I-es tagságot. Ez azonban nem sikerült, a jóval rutinosabb Rubeola FC ellen mind hazai pályán, mind idegenben vereséget szenvedtek. A következő idény ugyan sok jóval kecsegtetett, ám a játékoskeretben, és a kispadon történt változások – Reveland Zoltán játékos-edző Veszprémbe igazolt – megtörték a csapat lendületét, és az újabb edzőváltás után – Balogh Zoltán helyét Béres Zoltán vette át – már hiába hozták a piros-kékek zsinórban a meccseket, nem tudták megismételni az előző évben elért eredményt, csupán a 7. – ek lettek az alapszakaszban.

Mindenesetre a hétfőn indult új idényben sokkal rutinosabb gárdaként vágtak neki a küzdelmeknek, továbbra is a másodosztály Nyugati csoportjában. A nyár folyamán Dávid Zsolt klubtulajdonos jelentős erőket mozgatott érdekében, hogy megerősítse a keretet, és új szakvezető, Mórt dirigáló Horváth Zoltán irányítja a gárdát. Rauf Tivadar Dávid, Csizmadia Gergő, Mayer Dávid, és Klémán Máté mellett a visszatérő Végvári Ádám leigazolása azt mutatja, hogy új szelek fújnak Fehérváron, . A küzdelmeket, pedig győzelemmel nyitották, Érden nyertek az AC Villám Geobusz ellen 7-1-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!