Kosárlabda

2014.09.18. 16:01

Ismét rangos mezőny a nagy hagyománnyal bíró Gumiflex 45. Göcsej Kupán

Zalaegerszeg - Magyarország egyik legrégebbi és talán legnagyobb hagyományokkal bíró kosárlabdatornája veszi kezdetét pénteken. A Gumiflex 45. Göcsej Kupa Nemzetközi Kosárlabda torna küzdelmei vasárnapig tartanak.

Kerkai Attila

Mint a sorszám is jelzi, 45. éve indul ismét útjára a labda és ritka, sőt, gyakorlatilag ma már példa nélküli idehaza, hogy egyszerre mindkét nem küzdelmei párhuzamosan folyjanak egyazon kosárlabda kupán. Ráadásul neves csapatok részvételével, mert így lesz ez idén is.

A férfiaknál nyolc együttes vesz részt az eseményen, a nőknél négy csapat indul. Mint korábbi híradásainkban már megírtuk, előbbiek mezőnyében két csoportban zajlanak a küzdelmek, de nem a megszokott körmérkőzéses formában, hanem sorsolás alapján, így az első napi győztesek szombaton a csoportgyőzelemért szállhatnak harcba, a vesztesek a harmadik helyért és a csoportokon belül kialakult sorrendnek megfelelően játsszák majd a vasárnapi helyosztókat. A nőknél a négy együttes körmérkőzést vív egymással.

Fehérben a ZTE KK új szerzeménye, Mohácsi Máté küzd a Gorica ellen, szintén gyakorlásként. Fotó: Katona Tibor

Természetesen a zalai csapatok számára is nagyon fontos állomás ez a bajnokság előtt, s ekképp is készülnek.

– Nagyon jó alkalom ez, hogy továbblépjünk és minden játékosnak alkalmat adjunk a szereplésre – mondta Raúl Jiménez, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője. – Egyre inkább már a bajnoki forma felé szeretnénk előre lépni, a megfelelő versenyszellemben és közelítve a bajnoki ritmushoz akarunk már kosárlabdázni. A felkészülési időszaknak megfelelően a lehető legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani ezen a viadalon, és a legjobb eredményt is elérni. Gáspár Dávid sérülése már a múlté, így számíthatok a játékára, Lekli Józsefre viszont nem... Ő még a múltkori mérkőzésen kapott rúgást a lábára és az orvosok is azt javasolták, hogy inkább pihenjen a gyorsabb felépülés érdekében.

A pénteki napon a ZTE KK 18.30-tól az NB I B-s Veszprémmel találkozik, melyben Kámán Tamás, az egerszegiek korábbi csapatkapitánya is játszik. Őt nevelőklubja szeretné külön köszönteni a találkozó előtt, hiszen 14 évet töltött el a ZTE KK színeiben.

A labdával a ZTE NKK egyik „régi" tagja, Ambrus Szandra a Sopron elleni edzőmeccsen. Fotó: Katona Tibor

A ZTE NKK női csapatának szakvezetője, Gáll Tamás szintén fontos állomásnak tartja a Göcsej Kupát.

– Jó csapatokkal találkozunk és reálisabb képet kaphatunk arról, hogy hol tartunk a felkészülésben – hallottuk tőle. – megérkezett hozzánk az amerikai Mackay, aki jó állapotban van, de persze a meccseken nyújtott teljesítményére is kíváncsiak vagyunk. A mindig jó hangulatú kupán a szervezőknek köszönhetően jó csapatok érkeznek, ez nagyon fontos számunkra is. Óriási elvárás nincs a csapattal szemben, ugyan múlt héten legyőztük a Sopront, de helyén kezeljük azt a sikert és helyén akarjuk kezelni majd a Göcsej Kupán elért eredményeinket is. Pontosan egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, nagyjából ugyanennyi idő áll mögöttünk a felkészülésben is. Lehet még csiszolódni, de a legfontosabb, hogy tartani tudjuk azt az irányt, amit megszabtunk magunknak.

A férfi és a női mezőny

Férfiak:

A–csoport: Zalakerámia-ZTE KK, MAFC, Sorpni KC, Pannon Egyetem Veszprém (NB I B).

B-csoport: Egis-Körmend, Jászebrény, GE Grosupolje (szlovén I. osztály), Bajai Bácska (NB I B).

Nők: ZTE NKK,  PEAC-Pécs, UNIQA Euroleasing Sopron, CMB CARGO – UNI Győr.

A mérkőzéseket a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban rendezik, a részletes programot a Hétvégi sportműsor cikkünkben böngészhetik át.

A torna eredményhirdetésére várhatóan vasárnap 19.30 órától kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!