Videoton

2014.09.19. 13:50

Hali fogadja a fehérváriakat

Székesfehérvár - A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Videoton FC a Haladás otthonában lép pályára. A mérkőzés szombaton, 18.30-kor kezdődik.

Bobory Balázs

Kovács István szárnyal. Nem véletlen, hogy a lelátón egyöntetű a szurkolók véleménye, a szőke játékmester végre újra élvezi a futballt.

– Jól esik, ha a drukkereknek ez a véleménye. Kovács Istvánt nálam jobban senki nem ismeri, így megerősíthetem, hogy boldog vagyok, örülök, hogy ilyen remek csapatban, nagyszerű társakkal játszhatok együtt – kezdte a válogatott labdarúgó. – A legfontosabb azonban, hogy az öltözőben azt érzem, egymást húzzuk a társakkal, mindenki motivált, nincs sértődés, ha valaki éppen nem játszik. Mindenki bizonyít, hiszen nem csak a bajnokikon, hanem a kupasorozatokban is jönnek az eredmények.

Kovács Istvánnak (jobbra) remélhetőleg ezúttal a talajjal nem, csak az ellenféllel kell megküzdenie. Fotó: Molnár Artúr

A Videoton a múlt héten extrém körülmények között gyűrte le az Újpestet és bebizonyította, hogy brusztolásban is jó, ha kell.

– Minden elismerésem a Sóstói Stadion gyepét gondozó szakembereknek, hogy le lehetett játszani a lila-fehérek elleni mérkőzést, és szerencsére nyertünk is. Szombathelyen nem túl jó minőségű a pálya, de talán mégis jobbak lesznek a körülmények, és legalább az időjárás nem nehezíti a dolgunkat.

Kevesen nem tudják, hogy Kovács István szülővárosába tér vissza szombaton. Ha valaki, az irányító ismeri a Haladás együttesét.

– Talán a sebzett vadhoz tudnám most hasonlítani a szombathelyieket, biztos vagyok benne, hogy a gyengébb rajt után most kettőzött erővel fognak küzdeni, és nagyon veszélyesek lesznek. Azonban most is a saját játékunkkal akarunk elsősorban törődni, nem szabad kihagynunk, ha el tudjuk dönteni korán a mérkőzést, akkor döntsük is el! Szombathely tényleg egy oroszlánbarlang, a drukkerek lelkesedése könnyen átragad a játékosokra is.

A magyar élvonalban másodszor léphet pályára a Lazio legendája, az olasz válogatott Tommaso Rocchi.

– Természetesen beszélgettünk a Hali játékáról, amelynél korábban Radó András sérülése miatt hiányzott egy vérbeli támadó, most Rocchi érkezésével ez is megváltozott. Természetesen muszáj figyelni hátul, továbbra is stabilnak kell lennie a csapatnak.

Kovács István ebben a szezonban nem csak a mezőnyben ügyeskedik, hanem a kapu előtt is eredményes, nem lenne baj, ha Szombathelyen újra villanna.

– Hogy fogok-e ünnepelni, ha betalálok szombaton? Azt hiszem, nem, hiszen nem felejtettem el, honnan jöttem... Persze egy gól sokféle érzést felszabadíthat az emberben, én mégis inkább úgy gondolom, hogy csendesen örülnék a találatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!